BLOG - ANDRAŽ

SEZONA: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013


2008
26.12.
2008

Hudiča, odpakiram pa pakiram pa prekapiram, v predalih in omarah pa kar ni konca nostalgije. Naj gre v rit vse skupaj. Vsaj eno razveseljujočo novico sem ulovil v mimobežni trajektoriji (se me ogibajo zadnje dni). To je zadnji post; moram it živet.
Do nadaljnega, torej...


25.12.

Včeraj Golovec, The poslednji trening. Pa še za njega sem se moral ZELO motivirati, sploh za tiste šprintke na koncu. Ljubljana, "kiss my ass, kiss my ass goodbye," bi rekli Darkness. Sromlje, here I come!
Danes se odpovedujem vsemu.
Žalosten in depresiven, kot brezalkoholno pivo. Še nebo je sočustvovalo z mano. Na, zdaj se je pa še uscalo. Hej, tako brezdanje žalosten pa spet nisem!!


23.12. "Toure d'Ljubljana" se nadaljuje. Danes sem si zaželel kratkih rokavov in sem skočil v Polhograjske dolomite. V senco očakov.
Pred časom sem zasledil tole stran - spreminjanje kart skozi zgodovino. Tudi na tem področju je slovenska zgodovina še zelo kratka.

22.12. Včeraj prav ljubek trening v Komendi. Tek na pamet. Lepa zanimancija za spremembo! Danes grem pa spet enkrat pogledat Golovec. Ga pogrešam.

18.12. Zadnje tedne sem preživel v poglobljeni študiji najboljšega. Mislim, da sem pogruntal finto, zato sem si še jaz takoj ubodel enega. Če sem zadel, boste videli naslednje leto. Vsekakor pa je to nujna oprema vsakega orientacista, to vam zatrdi vsak reprezentant. Z njim lahko orientacist/ka počne vse, kar ta hobi zahteva od njega/nje; pedikura, trebljenje, prebadanje, puljenje, piljenje, pa tudi na rezanje turov ne smem pozabiti.
Danes 60'+5x100m rahlo navkreber

17.12. Danes imel na planu 80' dolgega teka (kar pomeni pulz 140). Sem malo ekperimentiral. En krog (1km) vzel iz lahkega, sproščeno - rezultat je pulz 144/152. Drug krog pa dretje, finiširanje na WOC 2009 (klasika, se razume), gonja s Terotom na Lipici (nabil sem ga ko mačka, jasno) in podobne nebuloze - rezultat je pulz 149/157, pri čemer sem za krog porabil 4'49'', 9 sekund manj kot za prvega.

16.12. Minna si je priznala, da je bila pretekla sezona slabo izpeljana. Vsaka čast! Je pa imela pretekli teden 18 teka - Brzi se hvali s 6 urami, jaz sem jih imel pa še manj... čisto tako, mimogrede. Pri meni danes nič novega.

15.12. Naredil ta dolg trening za ta teden; 100' fizike, s karto, ko je bila že ravno prilika. Kako naj rečem ne trasiranju Andreasa Mülerja. Za vse zmedene, najprej modra, pol rdeča, vijolične sem se pa samo dotaknil... je bilo 16,5 zračne dovolj. Tule pa še nekaj za sline.

12.12. Čujem, da pri bližnji konkurenci nekaj ščije. Pri meni samo "duva Košava" (majku ji j)... jaz sem jebal pa ježa. 20' tempa 3:41. Šel sem na štadion (sem se moral kalibrirati), na srečo je imel le 250m, tako da so bile protivetrne etape kratke.
Pri daljni konkurenci pa nič novega. Sem pa pri enemu in edinemu Onému opazil tale filmič. Mene se je prvi stavek dotaknil v srce. Majke mi.

12.12. Da ne boste mislili, da samo modrujem, naredim pa nič konkretnega! Štirje dnevi, štirje treningi! En dolg, en fartlek, en iztek in eni klanci. Danes pa vrhunec tedna. Se javim zvečer. Do takrat pa; na strani Eglinskega sem tokrat uočil tole, izpisal pa tole: "keep your eyes up!"

9.12. En post v stilu Eglinskega: Baje v Avstriji mladim smučarjem izmerijo obseg kolena, kar jim takoj pove, kako dolgo bodo lahko obstali v "vrhunskem" smučanju (zadevi sicer ne verjamem, ampak to ni razlog, da ne bi pametoval na blogu, a ne); se pravi: velik obseg - Bojan Križaj, majhen obseg - pušiona že med mladinci.
Me zanima, če bi lahko potegnili vzporednico na orientaciste, varianta: velik obseg glave - Jaz, majhen obseg glave - ... hm, ne morem se odločiti, koga naj užalim.

8.12. Nov dan, nov plan, nov trening. Najprej sem sfriziral dan, nato smo spedenali plan, potem sem pa raztrgal še trening. Zvečer sem rdeče scal. Ne povem zakaj.

7.12. Ljubljana pravi: "Živjo, sexiboy!" Danes tekmica v Logatcu, fino. Vedno se rad vračam tja. Čekirajte odprave. Jutri, zdaj ne morem; sem se nažrl špagetov.

4.12. Med južnimi brati piha frišna struja. Hm... kaj naj rečem... NA JURIŠ, POBJE!

3.12. Počutim se kot 17 letnik s 26 črticami.

2.12. Jap, včeraj bi se vsi morali vrteti, pa je posredovala višja sila. Sem ji zelo hvaležen. Sem lahko naredil en internacionalen ubitačen trening za moč. Ti čehi sploh niso od muh!
Gonon je pa res en car. Pa še njegove filozofije mi ne bo težko adaptirati: "I believe it’s important to do something crazy a few times a year." Hehehe

27.11. Da, da, cenzura je hudič. Sploh če ima predpono samo.
Pri surfanju sem naletel na tale članek; Če je koristil meni, bo pa morda še kakšnemu mlademu nadobudnežu. Se posebej se mi je zdel zanimiv tale stavek: "If you have trouble coming up with your own philosophy, buy someone else’s and change it." Se mi zdi, da nam gre dobro le kupovanje.

25.11. Sem šel v nabavo, pa me je presenetil sneg. So bile "pahuljice" tako velike, da je kar bolelo. V vseh pomenih. Bomba.

24.11. Sneg. Sneg! Uhuuuu... (poklon včeraj aktualnemu Miranu Alešiču)

22.11. "Čist sem sesut; včer sem v tekilo padu", bi rekel Muharem. Pa še vedno ne bi bil tako sesut kot jaz... no, če bi iz kozarca posrkal še črva, potem morda. DP ultra mi je namreč preškikalo čreva, kot Kranjsko, preden jo flokneš v ponev. Ne vem, kakšno vezo imajo prebavila z orientacijo; morda se pa trakulja pritožuje nad zalo-life na okrepčevalnicah. Bistvo je pa to, da niti sranje ni prekinilo moje linije. Sem kar hipnotiziran! Gledam v ekran in delam piip, pup, piiiiiiiiiip, pup...

17.11. Tako sesut nisem bil od zimskih priprav z atleti leta... Brzi pomagaj... leta 2001? Mislim sesut; če ne bi počival, bi danes naredil 13-16km, hočem le reči, da me vse boli. Fino je tole, imeti mesec dni počitka, ja.

15.11. Danes treking. VELT. Počekirite karto. Moje izbire bom opisal kdaj kasneje, zdajle niti nimam časa. Sprejemam pa predloge o dolžini tele zadevice, ker imam par navzkrižnih informacij, pa ne vem kaj naj si mislim. Lahko noč.

12.11. Ker vsi počivajo, počivam tudi jaz. Tako da me danes ni bilo moč 50' gledati v formaciji z Brzim na Rožniku.
Približuje se zimska liga. Šopek se je od lani povečal, tako kot moji bicepsi. Lahko si ga ogledate na OZS strani, je bil ravnokar objavljen. Kako to vem? Trikrat lahko ugibate. Da, da, zimska liga. In kar tri nočne tekme! Mi je Dani poslal filmček na aktualno temo. BEWARE!!

11.11. Včeraj sem se z Brzijem potikal po vogalih in za enim naju je presenetil, ne boste uganili, Tomo Česen. (kaj pa lahko pričakuješ drugega pod Skalco, a ne) Ampak ta fant je pa zloben! (v tistem, kul smislu) Sva se ga kar ustrašila.

9.11. Trener mi je v začetku tega tedna zabičal abstinenco do decembra. Kot že beseda sama pove, abstinenca zahteva vso moč volje. In da bi mi olajšal muke, mi je trener v vsej svoji mogočnosti telepatsko podaril eno zbadanje v kolenu. Hvala!

6.11. Ivan, slutnja Bubija in Golovec. Zanimanje po skrivnem hribu narašča. Ena urica, ampak lepo počasi. Včeraj sem namreč bil na lovu za kavbojkami (če ne veste, kako to počno civilizirani moški, si oglejte jamskega človeka) in me danes boli koleno.
Dolžen sem vam pa še tole.

1.11. Danes sem sesal, kar me je spomnilo, da iz Madžarske nisem prišel praznih rok. Polek tuberkuloze in steklenega očesa sem iz malhe potegnil tudi tole. Opazite kaj nenavadnega? A obstaja kakšen patent na faco ali morda rit? In ko smo že pri letakih Anne Margrethe Hausken OSEBNO mi je v roke (med preoblačenjem) porinila tole. Tudi spregovorila je z mano! Nenadoma sem si zelo zaželel iti na Norveško. Ampak da ne boste kaj mislili, željo sem imel že prej. In zakaj bi si kdo želel na Norveško, boste rekli? Zaradi tega, bom rekel.

30.10. Dan se je začel čisto vsakdanje. Ker sem se prehitro zbudil sem čepel pred VH1 in gruntal, kje bi si zrihtal psa, ki bi pojedel mačke (množina). Kljub hudemu gubanju čela se ni materializiral, pomagalo ni niti intelektualno masiranje po glavi. Tako da sem ob primernem trenutku, ko so me mački v vsej svoji pohoti za trenutek izgubili izpred oči, zgasnil na Golovec. Pa že raje gledam močerade, hudirja. Nazaj se nisem oziral. Stran od pameti. In potem se je uscalo. Taka nevihta, z grmenjem in vsem. Seveda se potem sploh nisem mogel ustaviti. Na Urhu sem se potem naredil neumnega, zakrožil okrog spomenika in si rekel: "U! Tu pa še nisem bil! Grem pogledat." 100', 22km. Zdaj sem pa pojedel klobaso. Če je pa čisto vsakdanji dan.

29.10. Ob vsakomesečnem pregledovanju "spam" pošte mi je padlo v oko eno še prav neugledno. Med naslovi "Are you full sized?", "From Leila", "Screw compressor in China", "You do it - lesbians", "Big thick and hard""Nancy-in-bed home video", "PornoLiveShows", "Make you feel her deeper" in meni najljubši "Horny teen love big dicks especially when fucking doggy stile", je naslov "Normal sexual life" prav perverzno izstopal. Mislim, kaj se pa grejo? Cel dan ne bom prebolel te travme!!
Na srečo je hip zatem poklical JayZ. Menda pogreša Madžarsko. Samo še Brzega moram izbezat od ... kjer se že pač skriva. Ziher sem samo, da ima tam internet, zato BRZI! POMAGAJ!!

26.10. Nazaj v resničnosti. Beda. Ponavadi sem bil do teh sprememb precej nevtralen, vendar se ponavadi tudi nisem imel tako fino. Takole, kot celoto bi zadevo lahko opisal z eno mozartovo kroglico. Zelo gosta in plastovita, pa okus se spreminja, če jo ližeš. Če jo pregrizneš, hja, potem pa ne. Tako da bi bil umesten zaključek, da je tudi naš pravilni pristop bil pač ... pravi. No, kljub temu pa, pobrskam malo po tuzemeljskih dogodkih in kaj ugotovim? Zmagal sem v ligi? Ma ne me basat! Naj me kdo popravi, ampak mislim, da je to prvič v eliti. Res, sem že mislil, da bo ta sezona samo uspešna, potem pa nažgem Tierija in še takole reč takole sproti utrgam.

19.10. V petek še zadnji trening, sledi le še trening kamp kot zaključek Plana.
Danes pa tekma, jesenko O-srečanje. Lepa hostica, a kaj, ko so nas gonili le po goščavi. Res, kot da nam beline ne privoščijo. Čudno. Ampak zmagal sem. Za konec le še uradni komentar iz jugovzhoda: "Opravičujemo se DJ-ju. Z našo zahtevo, naj malo utiša glasbo, smo ga povsem nehote prizadeli. Nismo vedeli za njegovo razločutnost." Res, sicer zagovarjam relativnost in verjamem, da je nekomu tista glasba bila všeč. Ampak glasnost je bila pa primerna za območje velikosti štadiona.

16.10. Bubi in Ivan in Golovec. urca izteka. Pa par šprintkov. seveda. Sem jima ga malo razkazal. Fino je to imeti družbo. Pa tudi to, da si ob 10 že stuširan in z mislijo, da si za danes že končal. No, pa tudi včeraj sem lavfal. Le sam sem bil. Ni bilo tako fajn. Pa še zgonil sem se. 100' Totalka.
Za konec pa še češki pogled na SOM oz.iz SOMa, kakor vzamete. Jaaooo! Še nekaj njihovih fotk pa najdete tu in tu.

15.10. Good morning Vietnam! Spet sem v Lj, prepuščen na milost in nemilost Čarlijev. Kot prava brezposelna gospodinja dopoldneve šravfam in kuham. Kupil sem si sesalec in si zrihtal dve metli. Vmes pa naredim tudi kaj iz področja fiskulture, no. V ponedeljek skok čez Košuto, bilo je ... nepozabno. Včeraj sta pa priromala JayZ in Brzi. Prvi na trening in kosilo, drugi pa samo na kosilo (mislite si kar hočete, jaz ne namigujem na nič). Beseda tu, beseda tam, pa smo naredili par 15 planov.

8.10. Da bi me razvedril, mi je Dani poslal tole. Kaj pravite, mu je uspelo?
Če ste pa lačni ali pa se vam samo cedijo sline, pa si preberite tale recept univerzal. Prepričan sem, da je uporaben tudi pri globinskem čiščenju preprog, preizkusil pa še nisem.

7.10. Danes pa malo zabušavam... Se je otoplilo. Pa sonček sije. Sem kar nekam dobre volje. Logično.
Od Severno-Štajerske podružnice je prišlo tole, z komentarjem agenta: "Ti so pa ranjeni!" ampak jim zaradi sočnosti ne morem zamerit trčenosti.

5.10. Maraton na Soriški je polnem teku, danes se imajo verjetno super. No, počakajmo. Jaz sem se mu mogel odpovedati, me je zvilo. Zdaj že lahko govorim o tem.

2.10. Včeraj me je Brzi peljal po njegovem teritoriju. Sva naredila prvi skupni dolg trening novega plana. 100' dirjanja po goščavah in klancih. Je bil tako navdušen, da je še z repom mahal. Me je zmatral!

30.9. Saj veste, kako je, ko pride tisti dan v tednu. Je že kar tradicionalen. Le da je tokrat v Brežicah. Pa Brzi je bil zraven, to tudi, ja. 5x1k,3'25/1'30. Aha, pa slike niso iz Velebita, da se ne bo kdo preveč čudil. Dleskovška planota, Korošica... tam tam.

29.9. V četrtek iztek in tisti standar šprintki z Bubijem in Ivanom, v petekm slabo uro in pol tempa, v nedeljo 5 ur v hribih, na trasi Lučke-Zanke, danes me pa boli glava in sem tečen.

24.9. Eden 140' tempo, potem pa trije protvani pice.

23.9. Sem pozabil, da je že torek! Na zadnji dan poletja se je zgodilo tole.

23.9. Evo, tedna počitka je konec. Po ležernem vikendu, bo danes stestiral štadion Ilirija, ki je po novem najbljižja lokacija ki omogoča cirkulacijo (če se motim, me PROSIM obvestite). 5x1k v 3'25'' bo padlo, baje. Ne, mora pasti. Mora in bo!
Tule si pa preberite kakšno o kitajskih modrostih (katera bo zagotovo zašla tudi na JV) in cenzuri.

21.9. Državljanska dolžnost kliče! No, mene ne več, jaz sem svoje opravil, KAJ PA TI!?
Moram pa reči, da sem takoj za tem zgasnil iz tiste zamegljene luknje nazaj sem, loviti še zadnje sonce to poletje. Menda kmalu ne bom več švical sam... mrbit pa res tu in tam.
Aja, pa če še slučajno ne veste, tudi šprint sem zmagal. :)

19.9. Oh, zdaj se pa s pilatusi primerja. Tako nizko je padel. Včasih je tekmoval z tigri in medvedi... hja, ampak to je bilo tu, v "zamegljeni luknji". Morda pa zaničevanje izvira iz strahu pred izzivi in odgovornostjo, kdo bi vedel. Morda je pa le živčen, ker ve da je jutri zadnja prilika. Ampak ne vem, ne vem... druženje s faljenimi pijanimi študenti in ostalimi intelektualci je lahko kvarno! Sploh če se zadeve odvijajo v okolici Krške vasi - stric Hribar to dobro ve.

18.9. Iztek s par šprintki, 60'. Z včerajšnjo povezavo sem vas hotel opozoriti na tole, če je slučajno kdo spregledal.
Drugače pa čmurim v tej zamegljeni luknji in se smilim sam sebi, ker je zmanjkalo štrudla (šmrc). Potem grem pa na Golovec, je pa tako strm, da me je strah da bom dol padel. Lahko Brzemu na tisti dolgocajtni ravnini! Dvakrat po pisti sem in tja, pa si opravil; no, seveda se ti to po nekaj letih pozna v glavi in začneš šimfat, češ da ima samo domač asfalt pravo konsistenco in to. Ampak, saj gre končno res v tretji letnik, kjer ga bodo naučili reč ali dve o cestah. Je na pravi poti. Se razvija.

17.9. Včeraj me je presenetila huda vest; Iztoka ni. In ga tudi ne bo. Na sobotni štartni listi. Pa to je tako, kot da se jaz ne bi udeležil DP klasike!! Hudiča. Ampak, ampak! AMPAK! Ni vse tako črno. Poglejte tole. Danes 80' totalne gonje po Golovcu. Sem mislil, da sem ga že pred leti prežvečil, potem pa danes najdem nov hrib med tistimi grebenčki! Brez zajebancije, cel hrib, z grebenom, enim sedlom, kapelico, kolovozi in hudourniki hudiča! Hrib se mi je skrival do zdaj in to pred mojim pragom! A si predstavljate!?

16.9. Brzi nekaj jamra. Verjetno ga muči to, da je še vedno v drugem letniku. Kaj se pa namaka v tisti toksični Krki. Potem pa pametuje. V zadnjem mesecu sem bil več v in nad Brežicami, kot prej v pol leta. No, morda se pa kesa za svoje besede in bo zato prišel danes naokoli v Trnovo. Morda ga pa še spravim trening; 50' izteka bo pa menda ja zmogel z mano.

15.9. V soboto sem šel na Volčje, pogledat, če ima trener Brzega kaj raje kot mene; pa ga ima, moram reči. Je bil celo prijeten, v primerjavi z onim na Smledniku. Se je pa s tem tudi končalo. Gonja z avtom, priprave in organizacija tekme v nedeljo me je sesula. Sicer je fajn občutek uspešno organizirati tekmo, me je pa notranjski kamen dotolkel in prst, ki mi je cel teden &

29.7. Nabriti tedni so mimo, zdaj bom počasi spet začel žuliti stol. Vsaj čez teden, za vikende imam pa spet polno načrtov. Eden izmed njih je nedvomno DP na CCju, tako da pričakujte dogajanje.

24.7. 2. dan OO cupa uspešen. Zadeva postaja rutina. Ob takem vremenu to niti ni tako težko.

22.7. Recimo, da sem si odpočil, dóma se v enem dnevu itak še nisem navadil, tako da vse govori vprid takojšnjemu odhodu. Se vidimo na OO-cupu! Oziroma se vidimo, če niste ravno mulo ali metuzalem - te bo štartal Brzi.

19.7. I come from the land of the ice and snow,
from the midnight sun where the hot springs blow.
The hammer of the gods
Will drive our ships to new lands,
To fight the horde, singing and crying:
Valhalla, I am coming!

18.7. ...mnja no... vse mi pa tudi ne more iti ne?

17.7. Včeraj sva se zvečer z Brzim malo pogovarjala. To je dobro. Včeraj in danes sem se čudno počutil. To je slabo. Štartna lista za današnje kvalifikacije srednjih, mi je šla zelo na roko. To je dobro. Deževalo je. To je slabo. Dani je zelo dobro predvidel teren in postavitev kontrol. Tudi to je dobro. Večino etap sem odlavfal odlično. To je dobro. Na 7.kt sem mislil, da sem na 8. in sem tekel na 9. To je KATASTROFA! Ma daj ne me basat! Kako lahko naredim tako bedarijo na svetovnem??

16.7.

Jejhata, jejhata, ali kot bi prevedli Hrvati, jedi, jedi Kekče. Kakšen kaos nas čaka jutri... Folk je pa čisto naspidiran. A se mi ljubi? Na srečo ni vse tako črno, tudi tokrat je balkanski špijon potegnil asa iz rokava. Vendar bo končno besedo, kaj je nateg in kaj ne, imel jutrišnji dan ob 10:22. In ko sem že pri tem; poglejte še štartno listo, ki tudi govori svojo zgodbo.
Moram priznat, da me je klasika sesula bolj, kot sem pričakoval. Se pozna, da je svetovno in se vsi bolj gonimo. Ampak, mrbit bom pa jutri razpoložen. Moj glavni cilj je izpolnjen, če že želja ni. Za streznitev, kaj so cilji, kaj pa želje, so pa veterani potrebovali celo pomlad. Hvala.
Tule je pa profil slovenske reprezentance, za tistih par, ki še niso pritisnili veh povezav na world of O, tule so pa Iztokove fotke, ki res nadomestijo tisoč besed.


14.7. Danes v znamenju motiviranja: 300, žval in Jäg vill knulla dej. Sicer so detajli (eno vnetje sem fasu, pa jutri ni čez eno uro...), ampak sem super.
Danes model klasike. Karta ni risana v tipično Češkem slogu, kot tiste, na katerih smo trenirali na vseh odpravah. Mister D pravi, da jim je tokrat verjetno težil kontrolor. Meni je prav, bo manj za generalizirati.
Hrvati so odprli reprezentačni blog, drugače se pa bolj malo piše te dni; verjetno vsi cele noči čakajo "online results".
Aha, pa poglejte to, kerga vraga sem našel na netu!!

13.7. No ja, malo več kot Brzemu se mi pa je dogajalo, ampak ste itak že vse videli. Niste pa videli posveta Titanov in tele Iztokove blazne fotke drugouvrščenega. Ja, takole zgleda ko šprinta mizar.

12.7. Včeraj 40 minutk 10tisočke, danes 30 minutk 15tisočke,jutri pa 14 minutk 5tisočke. Aklimatiziran sem fajn, dejansko sem se že takoj za Šentiljem počutil mnogo bolje. Je pa košta nekam kilava zaenkrat... nič kaj vzorna, kot na prejšnjih odpravah, ko sem rigal in prdel kot ukrajinski trener. No, je pa zato Siesta na voljo v vseh Tesco-tih in Spar-ih pa tudi cenovno ni razlik, tako da bo že.
Barabe so nam skrili švedinje in norvežanke (tudi francozinje, ampak njih ne pogrešam), tako da ne morem z zagotovostjo trditi, da so švicarke nesporne favoritke. Ampak jutri je nov dan in potrpežljivi so bili še zmeraj nagrajeni.

11.7. HEJ BRIGADE
(Matej Bor)

Hej, brigade, hitite,
razpodite, zatrite
požigalce slovenskih domov!
Hej, mašinca, zagodi,
naj odmeva povsodi
naš pozdrav iz svobodnih gozdov!

Kje so meje, pregrade
za slovenske brigade?
Ne, za nas ni pregrad in ne mej!
Po slemenih oblačnih
in po grapah temačnih
vse od zmage do zmage naprej!

Čez poljane požgane
tja do bele Ljubljano
naša vojska prodre kot vihar.
Dokler tu so brigade,
kdo nam zemljo ukrade?
Na Slovenskem smo mi gospodar!

3.7. Mislim, če me stvarstvo nima rado, pol pa tut. V obdobju iskanja in oklevanja so mi po televiziji zavrteli moj osebni moto.

3.7. Včeraj 7x4' gaganja čez drn in strn, danes 50' izteka.

1.7. Dober je bil tale trening, res (glej desno). Glede na to, da je moja orientacijska motivacija trenutno na psu, potrebujem točno takšne.

27.6. Tehnika me te ritno-žuljne dni ne mika kaj prida, tako da sem včeraj za štos udaril par klancev; moram še primerjat rezultate z lanskimi, da vidim, če je kakšna razlika.
Danes pa takoj po jutranjih vajah 50' iztek, da sem se zbistril, ker je bil včeraj 26.6., če vam to kaj pove. Nekaj me kolena matrajo, bo počitek čez vikend prav prišel. Drug teden potem še ena orengi seansa, to je pa že skoraj to. Precej sem se specializiral v športu, kar za telo vsekakor ni zdravo. Po svetovnem bo treba naredit še kaj drugega, če hočem imet zdrave sklepe.

24.6. Danes sem pa pogrešal take visoke zokne, kot jih ima Brzi.

23.6.

Vroč dan, vroč. Ga je Brzi prišel gasit.


22.6. Zadnji trening kampf pred svetovnim. Dlje kot je trajal, manj sem se spomnil Slovenije, večji špas je bil. Rezultati tekem: srednje kvalifikacije (Češko DP), šprint (Češko DP) in srednje finale. Tule so fotke in karte, tule je pa posnetek prenosa v živo iz šprinta (če se komu ljubi, bo nekje do 40' videl, kako se vlečem). Več pa od naju z Brzim ne pričakujte, ker sva samo študenta.

14.6. Včeraj je en ribničan napisal: "tu pa sam zetu k najs nc festou..." Zadeva se sicer ne nanaša name neposredno niti posredno, kljub temu sem pa šel danes lavfat; 8x100m+65'orengi tempa. Od scanja postajam rahlo depresiven, tako da se mi samo za iztek ne ljubi ven.

12.6. Test 5km včeraj (17:42), danes pa divja jaga s kompanijo. Dani strasiral lepo progico, vsak (Brzi, JayZ in moja malenkost) vodil eno kt. Sicer smo se vsi povrsti malo preveč zgubljali, ampak dež, pa močvirja, pa goščava... Blazno! Tak trening bi lahko pa vsak dan imel! In potem se samo za trenutek obrnem stran, pa že nek paparaci šicne Brzega! Mislim, pa ne morem ga ves čas čuvat!

10.6. Skok na Porezen, popoldne na Žak (6x1km, 3'30''), vmes me je pa B spomnil na Jureta Robiča, ki trenutno vodstvo na že domačem RAAM-u samo povečuje. Pri zrezkih mi je pa Sandi navrgel Mazzinija. Od navdušenja sem pozabil pogoltniti.

8.6.

Dokaj produktiven vikend (glej desno). Vreme sicer usrano, ampak se ga iz klubske hiške gleda iz najlepšega zornega kota. Kljub temu sem potreboval spodbudo za današnji tek - slabo se spi v tej klubski hiši, ampak samo zato, ker vedno preveč pojem, tako da bi kakšna bolj disciplinirana duša bila čisto zadovoljna.
Kdor pa ni na o-mailing listi, naj si pogleda tole. Impresioniran sem.


5.6. Kot vsi pravi preroki tudi Sandi ve, da so sadovi marljivosti najboljši odgovor provokaciji. Tiho, direktno in z nasmeškom.

5.6. 35' gonje s karto po Rožniku.

3.6.

6x1km na Žaku, 3'28''/km. Žak poln atletov, fuzbalerjev in rugbyjašev, pa še JayZ ima drugačen trening plan, tako da je ves čas nekdo nekoga v rit gledal (sezona za tekaške kratke hlače se je začela).
Prihodnjost je prišla tudi v Slovenijo; Sandi je njen prerok - GPS sled sobotne tekme, tule pa še malo obdelana verzija. Tule je pa primer inozemske tehnologije; poleg variante ti označi tudi hitrost teka (iz o-kansas)


1.6.

40' izteka, brez naprezanja. Včerajšnjo tekmo imate v odpravah, rezultati so pa na OZS strani; vmesnih sicer ni, je pa splitbrowser.


30.5.

40' izteka, brez naprezanja. Tule si pa poglejte, kako se pravilno izgovori Ivan Nagy.


29.5.

Trije krogci dolžine 1 do 1,6km s karto, hitro. Prav všeč mi je to poletje. Sicer vsak fura svoje zrelostne izpite ampak vmes se pa še vedno dobimo; edino Dani je vedno prisoten.
Že dolgo je tega, kar si je Ivan nabavil po veličini njemu bolj skladen objektiv. Saj fotke so ves čas kapljale v javnost, tudi na OKB stran je kakšna priromala, ampak nekaj je pa manjkalo... No, tule je: Velika planina.
Ps.: Me zanima, če je kdo dejansko poslušal ta pravi del komada na včerajšnji povezavi, ali ste si vsi ustvarili vtis že po 15''.


28.5.

Počutim se kot zadnje 4' štikeljca "Freebird"


27.5.

6x1km na Žaku, 3'35''/km. Brzi, pogrešam te!


24.5.

8x100m šprinti + 80' teka. Počutim se ubito.


22.5.

Dobil sem nov trening plan, na katerem je v 8. tednu napisano "SP dolge-Q". Uaaa! Današnji prvi trening sem že spremenil; je bil "hiter tehnični" trening že v torek, pa sem danes udaril dva tempo teka po mojem krogu, ki me je pogrešal že 9 mesecev (jaz pa njega pol toliko). 15:23; za 20'' sem popravil rekord.


21.5.

G. Sekretar je iz samega spoštovanja med rezultate študentskega kljub mojemu statusu MP spretno umestil tudi moj čas, omenjen sem pa tudi v znanem inozemskem rumenem tisku katerega urednik bo na vprašanje kako je bilo na progi, odgovoril: "Ma jučer sam jebao pet sati, ali to nikog ne briga."
Danes sem se pri dohtarju po športno testiral. Po preiskavi sluha, vida in predklona, je prišel na vrsto ta zabaven del, oni slavni obremenitveni test. In ko sem se dobro ogrel, ga je bilo konec. Potem so mi pa maksimalni utrip preračunali. Pa kaj mi ga ne izmerite, a ne bo bolj natančen?? Nič, tuš, pa naprej scat v lonček. In kaj naj zdaj? Nič, naprej bom čakal nov trening plan.


20.5. Od tehničnih me menda (se trener še vedno ni čisto razjasnil) zdaj čakajo samo hitri treningi; šopanje s karto nad pragoom tehnične zanesljivosti - temu primerno sva z Brzim že čisto penasta. No, ker pa on nekaj zabušava te dni, se mi je študentsko na Rožniku zdela ljubka prilika za to reč. Ivan je strasiral tudi bolj kros varianto, kar mi je šlo tudi čisto na roko (sem lahko malo manj karto gledal, ko že ravno poznam vsak grm). V glavnem, spregledal sem zadnjo kt. in to je uradni razlog za diskvalifikacijo, vse ostalo so pa špekulacije. 4,6km, 26:06, tule je pa karta.

17.5. Sem gledal "to have and have not". Ko bom velik, bom Bogart, samo še punco moram prepričati, da naj bo Lauren Bacall. Drugače sem bil pa danes v Postojni. Da bo državno prvenstvo, so rekli, pa so me nasrali. Zgleda pa, da sem v dobri formi.

14.5. Sem se po 4 letih končno spravil na tek na grad. Zabavno! Ker sem se ogreval do zadnjega trenutka, sem se uspel pred štartom preriniti le do sredine, tako da je trajalo pol minute, da sem sploh prečkal štartno črto! Po moji uri sem tako tekel 10'30'', uradni je pač ustrezno daljši. Ampak z dolžino so ga pa tudi usrali; so rekli 2,3km, pa sem finiširal tam v on klanec, potem pa sopihal v kaj-pa-ta-krog-tu-dela... 2750m po izračunih v atlasu okolja.

12.5. Drugi trening kamp je mimo, s čimer zaključujem tudi tale dober mesec bezlanja naokoli. Nažrl sem se. Dva pralna stroja sem že opral, še enega, pa bodo stvari spet bolj normalne.

6.5. Je že čas da naredim nov post; po eni strani ker se je AA pokal, po drugi strani pa ker jutri spet grem, tokrat na trening kamp na Češkem št.2. No, o AA-ju si lahko preberete več v še čisto frišni objavi (boste videli, hrusta kot sveže pečene žemljice) na Odpravah. Ni bilo ne vem kaj, razen sobote seveda. Drugo leto je AA pokal menda na Bavarskem. Ni mi čisto jasno, kako je lahko v Nemčiji, se moram pozanimati pri novoizvoljenem predsedniku komiteja za AA pokal, nikomur drugemu kot partimaherju Tomotu! (ki je mimogrede tudi stari predsednik) Največji dogodek v Sloveniji je pa zagotovo pojav pojava Hurikana. Nekoč je nekdo napisal: "Saj vsi vemo za kaj gre!"

29.4. karte, slike. Objave na odpravah bodo... ko bodo.

24.4. Göteborg je špricer, midva z Brzim imava pa raje pir. No, nad goščavo se pa razen goščav ne pritožujeva, daleč od tega. Teren je prav navdušojoč! Zdaj že delava veletoče čez suhe in mokre kaskade in preskakujeva gomile v atletski preži. Kakšna beseda več podprta s karto pa ko se vrneva. A&J

18.4. 15' tempo tek po cestah na Rožniku. Zdaj pa spakiram, nato pa Brežice -> M.Sobota -> Göteborg (v tem vrstnem redu).

17.4. 119' teka. Krog dobiva končno obliko (oblikujem ga, odkar sem v Šiški), le še ena prečka čez zasmeteno dolino je grda; dolg je za tam nekje 100' teka pri zmernem tempu, vzpona je pa tudi kar nekaj. Meni je zelo všeč, glede na to, da je štart sredi Ljubljane. Če mi ga je kdo pripravljen pomagati dokončati, vabljen!
Že dolgo nisem vrgel očesa na tistih nekaj blogov, ki jih spremljam, pa sem danes opravil klik ali dva in se spotaknil ob tole fotko.

16.4. Včeraj šprinti, 6x100m (po 14,3'' z 75'' pavze), danes bom pa počival; imam malo zjeban bioritem.

14.4. Prva Češka je mimo. Zelo sem zadovoljen, vsak dan me je presenetil kakšen zakluček o samemu sebi, še posebej v soboto mi je vse skupaj priletelo v čelo (BAM) v obliki macole. Bo trajalo, da vse te podatke sprocesiram. Morda mi bo do odhoda na Švedsko drug teden celo uspelo. Med drugim sem 10'' pred štartom štafet v nedeljo spet ugotovil, da je življenje zakon (in da so štafete še zmeraj kot zobozdravnik), v petek pa, da nasmešek Jani Lakanena nima meja (morda samo zato, ker se na finskem končno spet dani, meni pa je ljubša misel, da tako uživa v hosti).

8.4. Včeraj tempo tek, 5x1000m, čez slabe pol ure pa odrinemo na Češko; menda tam karte grizejo.

5.4. Po sredinem treningu v četrtek sem pogruntal, da bo treba spremeniti plan treninga zaradi tega Boba Rocka. No, tekma je mimo, mislim da je ratala, pa tudi sprememba plana se je malo spremenila. Vse v nedoločniku, zanesljiva je samo preteklost, sedanjosti pa itak ni, sem izvedel včeraj.

4.4. Včeraj sredin strening, JayZ in Brzi. Trije deli: 1. proga na Puštalu (5km 500vzpona), izbira variant, kakršno lahko naredi le Dani, 2. prečenje s 25tisočko po travnikih do Traških Dobrav (3,7km) in 3. proga na tej karti (7,7km), samo izohipse in nekaj posameznih objektov. Za 1. del smo porabili 55', ono vmes 20-25' + nekaj stanja (sem se razsu na enem makadamu pa sem se pri prvi hiši moral potem pokrpati), za 3. del sem pa rabil 59', ona dva pa občutno manj. Ne, ni mi šlo, niti približno. Je pa to zadnji tako dolg trening, faking hura!!
Danes priprave na Boba Rocka, zadnja številka se je povzpela do 236. Svašta. Sem kar malo živčen.

2.4. Včerajšnje tekme sicer nisem budno spremljal in ne vem, če je ostalo 0:1, ampak očitno je bila čisto divja, saj ima Brzi plavo nogo. Kot pravi kamerad sem zato seveda tudi jaz prestavil 150' na jutri; kdo ve, morda se nama pa pridruži še JayZ. Danes tako le jutrišnji iztek: 50 frustrirajočih minut, ker sem se moral bremzat :(

1.4. Mnja, sem dal vetra Brzemu...drugih 50m. Prvo polovico je pa on mene namahal, tako da sva po buškah enaka. 6x100, tokrat so vsi pod 14'' (prejšnji teden je bilo 14'' povprečje).
Tudi v soboto sem popravil rekord; že en čas nažigam en krog po cestah na Rožniku in sem zadnjič v 20' naredil 5,5km, 200m več kot teden pred tem.
Se bo treba pazit zdaj; tole vreme in vzdušje je tricki.

26.3. Popravek Brzi: 98'34'', če me občutek za čas ne vara. Koliko je bilo pa kilometrov? JayZ, se mi zdi da ti delaš najbolj obširne analize; koliko smo prelavfali?

25.3. Po par napol mrtvih dneh sem se končno spraskal na kup; Omembe vreden je bil le trening na Udin Borštu, ki mi je moral blazno koristiti, glede na to, da nisem niti malo užival. Danes 6x100m šprintov na Žaku z Brzijem za vzor.

21.3. Ha, preživel sem! Proslavljam!

19.3. Karta treninga; 1.del in 2.del. Za ostalo glej desno

18.3. Rožnik, Brzi; 6x100m šprinta; me je usulo!

14.3. Danes počivam, tule je pa nekaj, da se ne boste dolgočasili (karte sredinega treninga, našel sem pa še dve progi s Paga)

13.3. Brzi me je peljal na safari, ga priporočam! Od samega navdušenja sem ga tudi plačal, čeprav je hotel prvič častit. (50' izteka)

12.3. Sredin trening, Brzi, JayZ. Dani (ki zmeraj znova preseneča) je strasiral eno 12km progico na 25tisočki + vmes še 3,3km označene proge na karti T.Čelo. Naredili smo dobrih 500m vzpona, porabili pa 137'. Hja no, jaz sem crknjen, ni da ni.

9.3. Švist, trg, bruh, jejhata jejhata, "Partizani!" zakolj, RAZTUR pika 64' 9,7km

8.3. Sicer sem sposoben premikat krake tudi do 3h, če je že ravno nuja, ampak po terenu, ko gre ves čas gor dol, pa tudi malo hitreje se lavfa... hja no, nekako nisem trenutno tega vajen! Malo sem pa tudi budalil tale prvi dan famozne Lipice; dobrih 70'(8,7km), za prvo tekmo bo.

5.3. Relacija na T.Čelo postaja prekratka; sem jo zakvačkal tja v dolino Gradaščice, malo po Utiku, potegnil čez Koseški Boršt, pa preko Rožnika nazaj, da sem napraskal 137' (24km z vzpon-pa-sami-zračunajte). In pazite to: tja sem lavfal po 10cm snega in še drevesa so me kepala, nazaj sem pa občudoval žafran; ma kaj je v Jadranu kakšen El Ninjo ali kaj?

2.3. Tako; Plan prvega obdobja se je iztekel (tule so moji treningi; nisem objavljavil vseh solzic in puščanja krvi - če kdo želi, mu pošljem), bil je super (zahvala Bobu), potreboval sem točno to. Vse neumnosti so bile moja krivda. Trenutno tako visim v zraku, v pričakovanju novega; no, letim ravno ne, ker sem sesut od včeraj (2h, 19km, pri čemer sem se na začetku nekaj gnal in lovil čas kot kakšen pet letnik), me pa preveva pričakovanje.

26.2. Dan D: Žak, 5km. Želja je bila 18', tako da sem s časom 18'6'' zelo zadovoljen.

24.2. Pa je padel, drugi reprezentančni trening vikend. Zasedba sicer bolj kilava, pa so jo obogatili veterana in mladinec. Petek: 49' gonje po B-jevem krogu; sobota: dopoldne 75' in 10,5km po Dobravi, popoldne 35' (skupaj s daljšim iztekom) karte Volčje; nedelja: na Velki Vrh, 95', 13km, 550vzpona. Selektor je pa še nekaj napisal tule.

20.2. Sredin trening; trening z Brzijem ponavadi pomeni brutalno izživljanje in danes ni bilo nič drugače, tokrat po moji zaslugi. Malo sem podcenil vse tiste klance (M=1:50000,e=20m). 140', slabih 18km in 48 prečkanih izohips, vsekakor dober trening za moralo.

19.2. Sem si našu eno fino službo za take sončne zimske dni; pospravljal sem eno klet. Najel me je pa francoz, v sivem volnenem puliju in tvidasto baretko na glavi, ki ni znal slovensko. Potem, ko sva prebila led, si je začel mrmrati marseljezo, kasneje ko ga je nekaj razjezilo, je pa s pristnim francoskim naglasom rekel: "Puta merde!" It's like wiping your ass with silk. Obožujem stereotipe!! In po poklicu je fotograf!!
Drugače pa počivam.

18.2. Sem popravil spodnjo povezavo, se opravičujem.
Danes bom naredil tempo tek (15' ali 5km, kar bo prej), takoj ko prebavim tole malco.

17.2. Čehi so pred kratkim imeli teden intenzivnih priprav, kjer so posamezniki naredili med 25 in 30 ur teka v tednu. "No, pol bom pa še jst mal lavfal" sem si rekel. 40', sicer se nisem gnal, ampak pulz pa tudi ni bil ravno nizek.
Francozi delajo hudo reklamo za svojo tekmico v avgustu. Jako interesantno, ni kaj.

14.2. Počivam

13.2..2 Lokacija treninga ni več neznanka; Brzi,JayZ,Ivan; preroštali smo Crn Grob in Mlinarja, po poteh, da smo pokrili kar največ teritorija smo se pa še razdelili. Po eni urci me je začela boleti tetiva, pa nisem hotel ukat pred zaklenjenim avtom. 17,7km v dveh urcah na mah.

13.2. Evo, stran odprav gre s časom (oz "update" po amerikanezarsko), tule pa Dani objavlja posnetke iz svojih pionirskih blodenj. Po rahlih adaptacijah trening plana sem včeraj počival, danes se pa obeta sredin trening, zaenkrat še neznano kje. Sporočim zvečer.

11.2. Pri Bloxorzu je 33 stopenj, in zadnje štiri so vredne jajcanja do njih; hudirja, eni najboljših miselnih orehov kar jih poznam! Takoj za Sokobanom (kdor tega ni spelal je pocar)
Vikend je bil zakon! Zrno na zrno - pogača, kamen na kamen - Pag. Trije treningi, skupaj 192' in 31,5km. Bom v prihodnjih dneh kaj spisal, pa kako fotko zrihtal in to.

6.2. Sredin trening, duo JayZ feat. Andraž aka Miš. Iz Šiške sva šla raziskovat Toško Čelo za 2 uri, in odkrila, da je tja pa nazaj 17km (če se vmes parkrat zgubiš). Za vse tiste, ki "delate krajše treninge" in imate zato več časa, pa še en link.

.
3.2. Ta vikend energijo posvečam hranjenju. Že cel teden žrem duplo (da, dragi moji, še več košte na enkrat zmorem!!). Po pravici povedano, si še od prejšnjega tedna nisem odpočil. Tako da se resno igračkam z idejo o enem padalskem desantu v Hofheim; dogovori o sponzorstvu z Ryanairom so na mizi. Zakaj boste vprašali? Štirje razlogi: basa, dunajc, ražnjič in dimezije na ceniku (varianta četr prasca)

1.2. Napoved za prihodnje dni je bila slaba, pa sem šel lavfat; saj ne da mi je pasalo. Je bil pa štos (sva se z Brzijem malo zgubila v totih Sromeljskih rovtah) 65', ene 9km

30.1. Sredin trening, 105' džir okrog JayZjeve bajte. S tem zaključujem test mojih novih šuhov. SLINTE SE!

29.1. Privoščil sem si en tehnični trening; Rašica, proga od one zimske lige tam gor, samo v drugo smer. Skupaj 55' teka.

26.1. Ufff, ni mi z rožicami postlano. 135', 16km

25.1. Na jug; v šoping pa na trening. Izkupiček? eni čevlji, 70' in 11km

24.1.

Brzi,Zmrzli,Dani, sredin trening. Vdarli smo kar po hrbtenici Ljubljanskega polja. Začetek nič kaj prijazen; pasjevodec nas je pognal v oni breg pri Štepanjskem naselju, ki se je kar nekako zataknil med zobmi. Perutnička v nadaljevanju je bila tudi nekako žaltava, se je pa zato mast toliko bolj cedila, da kolena niso škripala. Ne bom zgubljal besed nad vsemi klobasami in medico okrog Orel, omenil bom raje pršutek tam doli pri Urhu; ko sem ga zagledal od zgoraj, sem bil prijetno vznemirjen, ko pa je vsa tista žmohotnost priplavala do nosnic, sem vedel kako se je počutil Paris ko je ugledal Heleno. Sem kar malo pospešil, da mi ga gdo ne snede. In da ne boste mislili, da smo se nazaj kotalili, kot kakšen sod plesnive brozge prepojene z morsko vodo! Že res, da je tako nastal portovec, vendar si naj specialitete, kot so črviv sir vtaknejo ... saj veste kam. Imam pa dosti raje štrukeljce z zabelo in prekmursko gibanico, kot jo zna pripravit le Magdalena Rudoš iz Radmožanec.
Da se ne bo spahovalo inu zgago delalo, sva z Brzijem šla pogledat še oni razgledni hrast, kjer je nekoč Brkati Som gledal v sonce (Bobri! oštja).
Želodec je zdržal vseh 120' in 18,3km; še Zmrzlijevi piškoti so bili dobrodošli, taku, za počres.


20.1. Tokrat bolje. Klanci in kamenje mi niso delali takšnih težav kot praprot prejšnji teden, karta je pa, razen vegetacije, štimala. V drugi polovici sem se že fajn ogrel pa tko, in sem kar pozabil gledat karto. Ma če je blo pa tko fajn! No, potem sem pa stal na oni poti pri kt.11 tri minute in debelo gledal goščavo... Vedel sem, kje sem, pa mi ni bilo nič jasno. Kot da me je šokiralo to, da sem falil!? Ah, 48' z 6,2km uradne oz. 5,5 neuradne kilometrine + 25' nabiranja teloha.

16.1. Dani,Ivan, sredin trening; iz Podgore na Medno... pa še nazaj. Slabih 14km, 95'. Me je firbec matral, kakšen je on greben, ker sem zadnjič, ko smo lavfali tam, krajšal. In deževalo je! Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje tekel po dežju!

13.1. Plan je bil lep; 45' tehnike, potem pa prav toliko zlavfanja. Pa sem bil razočaran. Za čisto vse napake pač ni bila kriva samo prastara karta in praproti nisem prebavljal tako dobro, kot bi si želel. No, vsaj močvirja so bila zmrznjena. Mi je pa iztek zatem ratal (blazna umetnost).

11.1. Megla je bila danes visoko, sneg se je stopil, po tleh pa polno gnilega listja. Ja, takšen Utik to sezono še ni bil (jaz obrnem list 4.10.). 8km v slabi uri + 113 sklec v sklopu priprav na maraton.

9.1. Sredin trening, Brzi,Dani,Ivan. Iz T.Čela iskat sonce, pa je bilo predaleč in smo obrnili že na Grmadi. Eni pravjo 18km, drugi 16,8km, jaz pa 107'

8.1.

Na Rožnik, kam pa! Brzega sem malo čakal, ker je pozabil verige; Rožn'k je namreč zgledal približno takole (jaz sem tretji z leve).
Sem v google vpisal ledeni Rožnik; in glej ga zlomka! Prvi rezultat je bil tole . Ja, legende ostajajo. Sicer so zaprašene, a vsake toliko kakšen potres vrže katero iz police nič hudega slutečemu na glavo. Ob kakšnem nostalgičnem večeru, ko vas bo še posebej trgalo po kolenih, posurfajte malo po tej strani, tako, za žmah. (namig vsem neveščim: skrajšaj naslov)


1.1. Uf, mam rad novo leto

< NAZAJ <<NASLOVNA