HAUPIJEV KOTLIČEK

Operativec iz severno-štajerskega okraja. Shawshank je imel Reda, OKB
ima Haupija. Sam pa pravi: "če že nisem dober, pa vsaj rad dober jem."

IRONMAN 70,3

30. maj 2010, St. Pöelten


NYC maraton

1. november 2009, New York


BUČKE Z GAMBERI


Potrebujemo:

 

 

 



- rukolo,
- gambere,
- bučke,
- češnjev paradižnik,
- balzamični kis,
- olje,
- sol,
- poper,
- vegeta,
- provansalska zelišča

Narežemo bučke na čim tanjše rezine, jih malo povegetamo in jih v ponvi spečemo. V tem času v drugi ponvi spečemo gambere. Hkrati operemo rukolo in češnjev paradižnik. Iz rukole naredimo na krožniku posteljico na katero bomo naložili vse potrebne sestavine. Ko so bučke spečene jih naložimo na krožnik in na njih položimo še češnjev paradižnik ter gambere. V posodici pripravimo polivko iz balzamičnega kisa, oljčnega olja in začimb, ter jo polijemo čez solato. To je to...

Pa naj tekne!



SLADKO KISLI PIŠČANEC

Potrebujemo:

 

 

 

 

 

 


- piščanec,
- olje,
- čebula,
- ananas,
- rdeča in zelena paprika,
- korenček,
- česen,
- kitajske črne gobe,
- med,
- sojina omaka,
- paradižnikova mezga,
- kis,
- sladkor,
- sol,
- moka.

Meso narežemo in ga mariniramo v sojini omaki z medom. Potem ga vržemo v zelo vroč vok in ga spečemo. Ko je piščanec spečen ga vzamemo iz voka. Vok nato močno pogrejemo in na hitro prepražimo korenček in papriko. Odstranimo korenček in papriko, ga ponovno ogrejemo in prepražimo česen, dodamo čebulo in ananas ter na hiter prepražimo. Dodamo omako (sladkor, voda, ananasov sok, kis, kečap, sol) in pustimo, da zavre. Nato zgostimo z moko ali gustinom. Dodamo meso, korenček, papriko in črne gobe, ki smo jih prej namočili v vodi in rahlo premešamo. Kuhamo, da postane jed vroča. Zraven postrežemo riž.

Dober tek!



 

 

 

 

 

 

< NAZAJ <<NASLOVNA