BLOG - JAKA

SEZONA: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010/11, 2013


2008

30.12. Imam ravno leteči postanek, pa se na kratko javljam. Pokljuka je mimo, bilo je oh in sploh fajn, kakšna beseda več sledi, ko pridem do cilja tega potovanja. Zaenkrat samo to, v štirih dneh sem treniral natanko 720' (12ur).

26.12. Sem napolnil culo in šel na obisk, na obisk v Sromlje. Je fajn pred takšnimi akcijami, kot bo zadnja v letu 08 in prva v letu 09, malo razmišljati v dvoje. Se zgodi, da ugotoviš, da cula le ni tako perfektno napolnjena...

25.12. Po treh dneh sem se končno sestavil, saj je že čas, čez dva dni se gre na Pokljuko. Sem se pa pripravljal na tisto kar sledi Pokljuki, tako da nisem samo stal križem rok.

21.12. Danes sem po dolgem času imel družbo na treningu. Vseh 60' me je zvesto spremljala moja senca, vztrajala je celo med šprintki (5x100m v rahel klanec).

20.12. Megla, 80' teka. Ja nič, gremo v hribe, morda pa pridemo do sonca. Pa sem šel. Ko sem zagledal jasnino, sem pogledal na uro-45', majka! Pet minut užival, obrnil in šel k frizerki, ona je umetnica...

19.12. Te dni sem se ukvarjal z vremenom. Vedel sem, da bodo prvi sončni žarki po tolikem času v meni povzročili nemir. Zato sem si tudi jaz nekaj ubodel. MR826, gospe in gospodje!

17.12. Madonca! Sem se že tako navadil na tole vreme (beri dež), da me je kar malo strah vikenda, ko naj bi se pokazalo sonce. Sploh ne vem, če se bom znašel. Danes pa sem, tako pravi Garmin, naredil 16664 korakov, srce pa mi je 14000x pognalo kri po žilah.

16.12. Že dva dni capljam po Rožniku sem in tja, malček pogrešam družbo. Še dobro, da sem tako moderen in tu in tam rečem kakšno z eno večjih (na našem koncu) medijskih zvezd med orientacisti.

14.12. Prvi teden je okoli, bilanca? Šest tekaških treningov, točno 6 ur teka in 64km. Med treningi pa jem in sanjarim, danes so mi misli pobegnile k temu. Uh, mislim da je destinacija izbrana.

13.12. 80' minutni tek po močvarah in šikarah, El classico in nekaj za regeneracijo so vrhunci te sobote. Držte se Munje!

12.12. Poslušam Indie rock, delam vaje za moč, jem česen, lebdim in vam vsem sporočam, dejmo trenirat!

10.12. Danes sem že zjutraj (v rahlem dežju) naredil 50' iztek. Zdaj pa sem ugotovil, da bi bilo fajn narediti kak trening v tem ritmu.

8.12. In zgodil se je. Prvi trening v sezoni 2009! Sveta trojica jo je 100' počasi (pulz 130-140) mahala čez Rožnik na ono stran in nazaj seveda. Malo pa čutim mišice...

7.12. Nekaj vam bom zaupal. V pričakovanju sem, to je moja glavna okupacija. Danes pa sem si vzel čas za zimsko ligo, hja fajn je bilo.

5.12. A ste slišali tisto, da naj bi Emil bil pol trener pol tekmovalec? Mislim, pa kaj se grejo ti Švedi?! A morajo res ponavljati za nami? No, v vsakem primeru si to lahko štejemo v čast.

1.12. Včeraj sem bil na O-treningu v Zaprešiču, bilo je fajn. Danes bi se moral vrteti, a se mi vrti, za sredo pa bom poskušal angažirati tega modela.

28.11. A veste kdo je F. Gonon? To je frajer, ki na vsak zajtrk na trening kampih, pride cel svež, kot da se ni ravno zbudil. Vedno sem si želel biti kot on, Norvežanke svežino opazijo. Od danes vem kako mu uspeva. 4x na dan!

27.11. Krasen dan, a ne? Tako krasen, da res ne more iti mimo brez dobrih vesti.

21.11. Sva se s prvakom danes potepala po Zagorskih gričih in ko sva se vračala, naju je policaj na meji (že ko sva šla tja je bil sumničav) vzel na nišan. Jasno, ko pa sva imela tako sexy rdeče oči. Oh, ta klor. Ne pozabit, jutri ob 11.00 se začne zabava!

18.11. Opa!

18.11. Če pa tole ni najlepši teden v letošnji jeseni...končal se bo pa sploh s stilom-Ultra dolge na Predgrižah. Navijam za skupinski štart, tako, povedal sem!

15.11. 15. smo, to pomeni, da je polovica novemberskega spanja za mano. Počasi se že prebujam, delam sklece, trebušnjake, skačem s kolebnico tu in tam koga brcnem po nogi, tako iz čiste hudobije. Brade si ne puščam več, razmišljam pa o tem, da bi si nabavil psa...

11.11. Česen je kul, blazno kul.

6.11. Buwaa! Danes sem dobil kup testa, ampak ker še ne vem čisto eksaktno kaj bi si rad skuhal (zakuhal?), ga bom zdaj nekaj časa, mesil, žvečil, obračal, večal-manjšal,...mislim ODLIČNO!

3.11. Odločil sem se, da vam bom danes postregel zgolj z golimi fakti. Golovec, Mr. Munja Hribar, dobrih 16km (odokativno), 85', divota, Stella, viel spaß, kavabangaa!

2.11. Tista spokojnost o kateri je govoril selektor, še kar traja. Še nikoli nisem bil tako...hm, ''dalajlamovski''. Danes sem po dolgem času odigral partijo futsala in vse napake soigralcev ter bedarije sodnika, me niso niti malo zbodle, očitno odraščam...

29.10. Selektor je udaril z roko po mizi in kadar to naredi, ni šale. Pa sva šla (JayZ in jaz) z njim, nama je pokazal oni skriti hrib na Golovcu. Mljask!

27.10. Super lepi, hitri, seksi tereni. Super fina, lepa, seksi družba. In super hrustljav, zdravilen in še kako seksi česen!!!

20.10. Ah, dogajanja na slo-O sceni danes res ne bom komentiral. Grem malo v špijunažo na Madžarsko, da vidim kaj in kdo me čaka. Čau!

16.10. Hua! Danes mi je le uspelo v precej natrpan urnik vriniti tistih 70' izteka, sam sebe presenečam in prav dobro dene...

12.10. Danes pa nisem laufal veste. Sem pa naredil en kup vaj za moč, pa nisem užival...

9.10. Preklinjam, jočem an stočem, genjat ne, genjat pa ne znam. Dočer mam še kej v nogah, jaz igram...danes z Ivanom, po Golovcu.

7.10. Danes sem naredil še zadnji (v tem obdobju) tradiconalni torkov trening-6x1000m, 3'25''/km, 1' pavze. Sta se mi na Jacquesu pridružila dva triatlonca, fajn fajn...

4.10. Mnja, oddelal (jutri je nedelja) sem še zadnji teden na JV, naslednji teden pa bom že užival na Rožniku, Golovcu in ostalih gričih, ki obdajajo zamegljeno luknjo. Se veselim, priznam...

30.9. Hribar je prišel na JV. Danes sva naredila 5x1000m (3'25''/km, 1'30''pavze). Fant kako šiba! Pravi Idol, in jaz sem zgolj Billy...

23.9. Danes sem po 14 dneh spet poskušal sam sebe ugrizniti v rit. Sem se blazno trudil a mi ni uspelo, sem pa prišel bližje kot zadnjič.

20.9. Počaščen sem...počaščen, ker hat-trick mojstra tako skrbi zame. Počaščen, ker si hat-trick mojster vzame čas samo zame. Pa da ga ne bo tako skrbelo, imam dobro novico (ki pa to sploh ni) kmalu bom spet v tisti zamegljeni luknji. Kmalu mu bom spet vsak dan dihal za petami. Kmalu se bova spet vsak dan skupaj potila. In takrat bo(va) srečna...

18.9. Iztek brez par šprintkov, 61'. Eh, če Hribar ne bi non-stop čmuril v tisti zamegljeni luknji, bi vedel, da tu na tej dolgocajtni ravnini sploh ne laufam po asfaltu, na pisto me več ne spustijo, prehitevam pilatuse in to. Zato pa je obrambni minister pod navalom kritik, kakšne avione pa ima to?! So pa fazani res pasji...

16.9. Jamram zato, ker bom samo še 14 dni v 2.letniku. Sej veste kako je, ko si enkrat v tretjem se začne sranje (stric Hribar to dobro ve). Sem zmogel, ampak samo 40'. Tale Hribarjev asfalt mi ni prav nič všeč, zamegljena luknja pač. Idol pa ves zadovoljen malca štrudl in posluša (gleda) Christino Aguilero...upajmo da se ni pomehkužil.

15.9. Da da, trener me ima rad. Prava poslastica danes. Morda pa je Hribarjev problem v tem, da je non-stop v tisti zamegljeni luknji. Naj večkrat pride na JV, pa bo užival...sploh pa v moji družbi!

14.9. Sem opazil, da vam bolj malo povem kako in koliko treniram. Bom danes bolj konkreten. Ta teden sem naredil 78km, od tega 19km s karto. Za to sem porabil 410', dodal pa sem še dobri 2 uri fuzbala. Danes pa je nedelja in počivam.

13.9. Du du du du du du du du du du du. I'm running in the rain, just running in the rain, what a glorious feeling i'm happy again! I'm laughing at clouds, so dark up above the sun's in my heart and i'm ready for pain...

11.9. Če je kdo željan najboljše vodne masaže ima na voljo samo še en dan. Jutri zapiramo vodni park The Jez! Po dopoldanskem treningu me najdete tam.

8.9. Sem skočil pogledat starega prijatelja. On se skoraj ne spreminja, ostaja isti, morda je malo bolj zaraščen. Fajn ga je bilo videt po tako dolgem času, je bil celo zanimiv. In pa vse najine dogodivščine...oh ta Šentvid.

7.9. Zajla fest je mimo, sem dva dni garal in se imel fino. So prišle mlade nade na špil, sem bil kar ponosen. Se vidimo drugo leto-v še bolj rokerski podobi! Maaarjaaan!!

4.9. Najlepši dnevi tega poletja! Včeraj dolg tek, 96' (16km). Ob 19:20 je v gozdu že kar temno, ob 19:45 je pa že prava tema, če slučajno še ne veste. Ampak jaz se vseeno ne dam, sončni zahod je bil pa itak bomba. Danes iztek, 70' (dobrih 13km).

2.9. Treniram po planu, tako kot idol na levi, včasih dodam še kakšno odbojko ali fuzbalček. Danes sem naredil 5x1000m (3'30''/km, 1'30'' pavze), jasno zgoraj brez. Včeraj sem pa očitno precej bolj užival kot kompanjona. Tudi meni je šef strasiral eno progico, slabih 5km (34') na Volčjem, sem se špilal okna. Odličen trening!

29.8. Hribar je premagal motorko, tako da sva naredila tisti džir do nuklearke, ampak je bila preblizu, tako da sva potem naredila še en džir po Vrbini, konoplje nisem videl nikjer, čeprav se bil ves čas pozoren. Je pa ribčev ob Savi več kot rib. Torej, 85' (17,5km po Garminu).

26.8. Tako! Čas zajebancije je mimo in danes sem spet začel s pravimi treningi. Z Black Mambo sva naredila 5x1000m (3'30''/km, 2' pavze) na štadionu kjer se delajo olimpijski prvaki. Sploh ni blo švoh..

22.8. Zasikal je in to pošteno! Bravo Black Mamba! Očitno sem izbral napačno taktiko, pa preveč sem spoštoval tale Brave New World, no ampak predzadnjič ko sem laufal tu sem za 5600m porabil 102', pa bil vseeno prvi, morda si le lahko oprostim to strahospoštovanje. Ok, cilj-tek brez nekih butastih napak, sem bolj kot ne izpolnil, rezultat pa ni tak kot sem pričakoval, 96' je vsekakor preveč. Ostaja mi le še sprint...

20.8. Zadnjič sem dobil obisk. Najprej redakcija potem še Hribar. Pa sploh ni res, da je tako klempav, samo zelo borben je. V petek pa se bo začelo in končalo, če še niste razkrili svojih kart le pohitite.

15.8. Včeraj sem spet malo polaufal, zgolj za užitek. Sicer pa skoraj vsak dan igram odbojko in danes, danes fantje in dekleta, smo igrali že skoraj spodobno. Oh, ko ves preznojen "zadajvaš" v mivko, seksi..kljub temu, da ti še ob slastni pici mivka škrta med zobmi, je vredno! Oh seveda, skoraj bi pozabil, navezal sem stike s Švedsko, Jimbota enostavno preveč pogrešam..

11.8. Da ne bom tako skrivnosten kot pravijo, vas bom nafutral z nekaj ocvirki. Včeraj, 40' odbojka na svižu, 35' košarka na asfaltu in 40' teka v Inov-8! V soboto ponoči pa sem bil na fuzbalu in ko sem zabil gol, je napovedovalec rekel :"Gol je dal Jaka, sicer najboljši orientacijski tekač v Sloveniji!" Kaj bo na to porekla redakcija?

6.8. Evo mene! Lenaril sem, še surfati se mi ni dalo, priznam. Sem si pa privoščil en jutranji tek ob morju, ni blo švoh. Barva pa se je iz trebuha lepo razlila po celem telesu...

29.7. Hja, rdeči s soncem obsijan štart je bil do tekmovalcev prijaznejši kot modri skrivnostnež. That's a fact! Ampak to je že zgodovina. Te dni se dogajajo druge stvari. Barva je pomembna, vam rečem.

26.7. Po včerajšnjem napornem dnevu na OO-Cupu je danes vse potekalo zelo rutinirano in po mestu se že govori, da sem eden boljših start makerjev v Evropi. Drugače pa sem včeraj postal ponosni član družine Inov-8!

22.7. Gremo dalje! Najprej na Malo Lazno, direkt na štart. Družbo mi bodo delale mladoletnice in veteranke, potem pa se bom preselil na Blatnice, mlodoletnicam in veterankam se bo pridružil Mr. Medo.

19.7.

Faster than a bullet,
terrifying scream
enraged and full of anger
he is half man and half machine.
He is the painkiller! Valhalla, I am coming!!!


19.7. Eee Mr. Hribar sing something good to me, oee this world go crazy it's an emergency!

17.7. Še sem tu, brez skrbi. Klasika me je malo sesula pa se zato nisem preveč oglašal, da ne bi v izmučenosti slučajno pisal kakšnih bedarij in te stvari. Da da, Hribar ne laže, včeraj sva se res malo pogovarjala pa to ne pomeni, da se drugače ne, da ne bo kak bizgec prišel do takšnega zaključka. Današnje kvalifikacije so bile lepe, priznam. Začel sem lepo, priznam. Potem sem ga pa usral, priznam. Hja, priznam.

14.7. Jutri ob 10:00 se bom pognal v boj. Ne povem nič več, ker vsi veste kako in kaj. THIS IS SPARTA!AUU!AUU!AUU!

13.7. Še en dan je mimo. Brzemu se ni zgodilo nič pretresljivega, sredi dne je malik naredil aktivacijski tek. Samo vam, ljubim bralcem, pa bom razkril naslednjo skrivnost, ki morda to niti ni. Srbi imajo (na oko) najboljše navijače.

12.7. Ciao ragazzi, ciao tuti! Yoko je še vedno bomba, Sandy je še vedno hot, Avstrijcev pa še vedno ne maram. Včeraj slabih 40' v bolj kot ne šikari in vročini. Ampak zrezek v siru je bil pa tak kot Yoko.

7.7. Še slab teden do začetka konca. Se že veselim. Danes sva s selektorjem naredila še zadnji težki trening v domačih bregih. Mogoče sva malo zgrešila bistvo treninga, ampak jaz sem užival, pa napumpal sem se tudi!

1.7. Bolj malo zanimivih reči se mi dogaja te dni. V nedeljo sem gledal finale, včeraj sem stiskal pesti za mladince in stopil na čebelo. Danes pa sva se s selektorjem preganjala po Rožniku (4,4km-28'+1,4km po Tivoliju-7'). Palba, ni druge!

25.6. Res je. Po Rožniku malo gor, dol, pa spredaj in zadaj in še malček levo ter desno. Ampak to sploh ni novica dneva. Ko sem spet videl tole, sem potočil solzico...

24.6. Pubeci in dečve! Danes sva z "Black mambo" Hribarjem naredila enega boljših treningov (7x4' na terenu) letos. Špricala sta švic in kri! Gospa, s katero sem čakal na zeleno, pa je rekla:"Ja sine, pred kom pa bežiš?"

23.6. Vratia se Brzi. Di je bia? Vratia se jutros? Di je bia? Na češkem je poziral za njihovo televizijo, nekoga pač čehinje morajo požirati z očmi. Brzi pa požira študijsko gradivo in žal nima časa za vas, kaj šele za mesto.

17.6. Danes sem se lovil z "Black mambo" Hribarjem. Pred mano je ta strup bežal v krogu (6x2,5kroga, kar znese 6x1000m), potem pa sva imela te igrice dovolj, jutri se bova (nekje na Češkem, da bo teren nevtralen) šla skrivalnice. Kako strupen moram biti jaz, če Black mamba beži pred mano?

14.6. Prav všeč mi je tole vreme. Danes sem 8x100m+60'(12km) naredili kar v craftu. Ni kaj, njegov objem je najtoplejši, pa naj ženske rečejo kar čjo!

11.6. Jacques, test na 5km. Zbrali smo se vsi, zato sem vedel, da bo špas. Zadnja dva testa sem laufal v ospredju, zato sem se danes taktično povlekel nazaj, pa sta Janez in Iztok tako zašprintala na začetku, da sem kmalu ostal sam. Proti koncu me je malo zmanjkalo in prehitel me je še Andraž. Čas 17'42'', cilj je bil sicer 17'30'', sem pa vseeno zadovoljen.

8.6. Včeraj sem bil v klubski hiši, sem šel na kosilo. Hja splača se biti v OK!B. No, smo se pa pred kosilom še malo razmigali, ker sem pred tem 5ur hodil po stopnicah, je kar pasalo raztegniti krake. 78' (vmes 6x100m) kruzanja med meglicami.

5.6. Smo se malo šli atlete danes in se podredili vremenskim razmeram ter prestavili test. Potem sem se pa šel orientacista. Mali Boršt 3x1500m, povprečna hitrost 6'14''/km, ptiči so mislili, da divja tornado.

3.6. Dnevnik nekega študenta-tekača. 8.00 bujenje, 9.30 trening (6x1000m, 3'32''/km, vse skupaj 55' teka), 11.00-13.00 učenje, 14.00-18.00 šiht (hoja po stopnicah s polnimi rokami, v bistvu drugi trening, predvsem za trup), 19.00-21.30 učenje, in za finale hladno pivo. Meni se bolj zdi dnevnik nekega tekača-študenta.

31.5. Nabrišem vse! Je moj novi moto, ok Hribar je izjema, ampak on je OK!B (familija pač). DP srednje se je zgodil, več v odpravah. Zakaj se mi je tako mudilo domov pa tukaj.

29.5. Huaa! Ker me je Hribarjev mulc tako pogrešal sem prekinil stavko (nekaj dni sem izkazoval moralno podporo borcu J.J., le da sem se jaz boril za severno mejo), gležnje opremil po Robocopovo in se udaril s terenom. Fajn je blo, fajn. Tako kot J.J. se tudi jaz po prekinitvi počutim bajno!

27.5. Vročina. Ni prijetno. Me je pa razveselil Mr. Pasi. Bom še jutri stiskal pesti.

25.5. Te dni se igram Induraina, ko je ravno Giro. Sem naredil par džirov po okoliških gričih in prišel do spoznanja, da bicikl ni zame.

22.5. Mastno sem pljunil v roke in potegnil zvezek iz omare. Prejel pa sem tudi čisto svež trening plan, če bo vse po planu začnem po planu delati drug teden.

20.5. Med 227. in 228. serijo trebušnjakov sem si privoščil malo daljši odmor in skočil čez cesto. Sem šel navijat za prvaka. Je odlaufal povsem spodobno, se je pa diskvalificiral, ker po njegovih besedah ni bilo prave konkurence oziroma Rožnik predobro pozna. Če to ni šampion. Grem naredit 231. serijo sklec, pač te dni ne laufam in zato obremenjujem druge mišice-da bodo slike lepše...

17.5. Sem bil v Postojni. Je bil tak lep dan, pa sem rekel, grem malo na izlet, na teren. Vožnja je hitro minila, dan je bil še kar lep, že iz avta pa sem zavohal, da je teren pravi, da sem naredil prav, ko sem se odločil za izlet. Družba je bila pa itak super, kot vedno. Pa smo rekli, bomo spili pir, ne. Itak, če je bilo pa tako lepo vse skupaj. Pa smo dobili pokvarjenega...

15.5. Kot narodni heroj sem razgalil svoj trup in, tu na JV, vreščečim mladenkam pripravil nepozabnih 30 minut. Ne bodite presenečeni, če kje na svetovnem spletu naletite na 60kg samih mišic. Bang bang here i come again!

13.5. Konec je. Priznam, da mi je prav. Ližem zadnje češke rane, uživam v izbrani hrani, misli pa vsako uro postajajo bistrejše. Pa še to, postrigel in obril sem se, v Postojno grem rezat zrak.

6.5. Vse zanimivosti iz orientacijskega sveta vašega malika Brzega lahko preberete v odpravah. Sicer pa te dni počivam v objemu domačega kovtra, že jutri se bom moral spet posloviti...

29.4. Pod budnim očesom največjega med največjimi je bilo fantastično trenirati (dobrih 10ur oz. slabih 80km, vse na karti). Losi, močvare, skale,..vse to je Goteborg. Na prvih treningih sem se sicer malo lovil, potem pa mi je veliki Jimbo v nočnem pogovoru razkril nekaj skrivnosti in vse je postalo mnogo lažje. Jimbo je glavni! Danes pa sem že naredil 5x1000m, žužkov ni bilo.

18.4. Bljak žužki! Se res morajo zaletavati v moj tigrovski izraz na obrazu in to ravno med tempo tekom?! Očitno sem prehiter in ne uspejo pobegnit ali pa moj tigrovski izraz le ni tako tigrovski in jih zato ne prestrašim? Kakor koli na koncu sem še malo zarjovel in ga pokasiral v gobec, seveda sem ga prežvečil, ne bo on mene zajebaval-bljak žužki! Tempo tek (18'35'').

16.4. Naredil sem dolgi tek v domačih krajih. Krška vas-Sv. Vid-Žejno-Goli Cirnik-Mali Cirnik-Globočice-Stankovo-Boršt-Krška vas. 110'-17km in kar dosti vzpona. Pa še razmišljal sem lahko v miru.

14.4. Prvi del turneje je zaključen. Šlo je nekako takole: treningi na začetku-super, tekmi (šprint, klasika)-malo manj super, štafeta pa mi je dala mislit. Švedska in obe tekmi na SV bodo še kako prav za malo eksperimentiranja.

5.4. Boba Rocka sem zamenjal za tempo tek. Ni mi žal, saj me je rezultat (18'38'') spet spravil v dobro voljo. Napredujem, ni druge...

4.4. Me je Hribar že prehitel pa nimam več veliko novih informacij, šment...Na Puštalu sem popušil na skoraj vseh etapah (bravo borca!), v srednjem delu zaskrbljeno opazoval razbitino, ampak grča se je kar dobro sestavil, v zadnjem delu pa sem trpel, a (nekajkrat srečno) lepo zadel vse kontrole.

1.4. Jacques-6x100m. Hribar mi je dal vetra...

29.3. Včeraj in danes sem s polnimi rokami prehodil 11160 stopnic in to navzgor in navzdol. Ziher najtežji trening letos...

26.3. Hribar in JayZ sta me peljala v goščo. Ker nisem imel ravno želje po krvavenju sem ju (predvsem borca Hribarja) prepričal v lagoden tek po poteh. V drugem delu pa sem bil ves presenečen, prav zabaven je tale Šumberk. Skupaj 99'.

23.3. Užil sem vse lepote Šentvida. Gozd je krasen, ravno prav blaten, sploh nisem šparal novih čevljev-dobri so!70'(11,5km).

19.3. Hudiča! Vsak dan bi šel na tak trening! Zakaj? 20,1km, 870m vzpona, en del postavljena proga (Dani-majstore), 148'. In 2' pred koncem sem v gozdu našel 10evrov. Pa naj še kdo reče, da se z orientacijo ne da zaslužit.

15.3. Prijetno presenečen sem! Spet sem laufal tempo tek (standardnih 5km po poteh) in kljub temu, da se nisem gnal do konca (vsaj tak občutek sem imel) sem bil na cilju v 18'47''. Se že veselim naslednjega.

12.3. Sredino 137' klanje s krvavim žuljem niti ni bilo tako naporno kot sem pričakoval. Verjetno je za to kriva odlična družba Hribarja in Jay-Zja. Tudi čudodelec Dani je stvar odlično pripravil. Fajn, fajn!

6.3. Da, da, če celo zimo nič ne delaš s karto se potem, ko prvič spet narediš dober tehnični trening, zaveš kako krasna je ta naša orientacija. Danes sva se z Ivanom prav prijetno preganjala po Traških Dobravah.

4.3. In sem ga dočakal, novi trening plan. Zgleda prav razburljivo. Danes bi se sicer lahko šel špijuna in pogledal kaj počne Thierry pa sem raje na toplem.

26.2. Pa smo se spet testirali na 5km. Ker celo zimo nisem delal hitrih treningov boljšega časa kot zadnjič seveda nisem pričakoval. 18'16'' je nekaj sekund hitreje, zato sem zadovoljen. S hudimi treningi začnem naslednji teden!

25.2. Kaj naj vam povem o trening vikendu Sromlje? Samo poglejte ta zadovoljni Hribarjev obrazek, upoštevajte da sem se s hrano mastil še bolj kot on in to je to.

19.2. Sonce in 60' na Rožniku, rezultat: videl sem 4srne, tigra, 2risa, kozoroga in celo 4ljudi z orientacijskimi kartami v rokah. Naslednji torek bom verjetno ponovil turo, če koga zanima safari v Ljubljani naj se javi (prvič jaz častim).

17.2. Treniram po planu. Včeraj sem spet naredil tempo tek-5km(19'45''), v vetru, ki je zelo spominjal na paško burjo, žal mi je večino časa pihal v junaške prsi. Danes pa je bil na menuju lep 75' tek(13,5km), sem celo vzel karto v roke.

15.2. Ne mislit, da ne treniram. V torek sem si privoščil Rožnik, v glavnem po poteh 60'-10,5km. Sredin trening smo naredili na znani lokaciji, z Ivanom sva se odcepila in v dveh urah naredila 19,5km. Danes pa je mrzlo, 58'-11,7km.

13.2. Hribar je moj idol. Sem slišal, da je njegov blogec s treningi precej bolj bran kot moj in kaj naj naredim drugega kot da mu slepo sledim...

11.2. back to reality
10.2. Pag, na toplem
9.2. Pag, tek s karto 44'-7km; tek (skakanje s kamna na kamen), 90' 134'
8.2. Pag, A,I,N tek, 75'-12km 75'
7.2. jam session
6.2. hladim gleženj
5.2. tek, 65'-11km, gor-dol 65'
4.2. počival po hranjenju
3.2. jedel
2.2. A,P, tek, malo roštanja, 65'-9km 65'
1.2. -
31.1. zadnji januar
30.1. A-Ha, JayZ, tek,105'-16,5km, simpatično 105'
29.1. tek, 60'-10,5km 60'
28.1. cedijo se mi sline sine, jasno da greva
27.1. tek, tu na JV, 76'-14km 76'
26.1. nekaj vaj za moč in fuzbal, 70'(skupaj) 70'
25.1. tek, Rožnik, v glavnem stezice, 55'-9km 55'
24.1. A,D,J tek, Golovec do Urha, 122'-18,3km(po Hribarju)
122'
23.1. sreda
22.1. tek, pod helikopterji, 57'-11,5km 57'
21.1. -
20.1. tek, na Cirink, 72'-12,5km 72'
19.1. tempo tek, 20'-4km+19'13''-5km po poteh 40'
18.1. tek, s karto Črna Mlaka, 55'+5' 60'
17.1. tek, B in njegov greben (na V.Špiček), 101'-18,5km 101'
16.1. vaje za moč + kolebnica, 35' 35'
15.1. tek, ravnina, 62'-13km 62'
14.1. -
13.1. fuzbal, 70' 70'
12.1. tek, 70'-12km 70'
11.1. tek, Šentvid-hua, 60'-10,5km 60'
10.1. -
9.1. A,D,I tek, Polhograjski Dolomiti(!), iskat sonce, 17km, 107' 107'
8.1. A, tek po Rožniku, glej Žridaha, 11,5km, 65' 65'
7.1. -
6.1. vaje za moč, 45' 45'
5.1. tek, 54'-10km 54'
4.1. vaje za moč, 40' 40'
3.1. tek, 102'-19,5km 102'
2.1. -
1.1. tek, 58'-12km 58'< NAZAJ