SPISI - JAKA

SEZONA:2002, 2003, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013


MOJ SVET

V teh dneh, ko sem doma in prebolevam angino, imam precej časa za razmišljanje. Predvsem razmišljam o čem pogosto razmišljam in skoraj vsaka misel se konča z orientacijo

Danes je topel, sončen dan, kod da nismo v času Božiča, edini znanilci zime so tako očarljivo zasneženi vrhovi bližnjih gričev. Uh, kako rad bi vzel karto in stekel v ta svet. Moj svet, ki ga te dni tako pogrešam. Rad bi umiral na klancu, prišel na vrh, tam tekel po globokem snegu in z orjaškimi koraki žgal navzdol. Rad bi spet hotel biti popoln in rad bi potem spet ugotovil, da mi ni uspelo, saj bi se zato naslednji dan še bolj trudil. Rad bi spet občutil veselje po dobro opravljenem treningu.

Upam, da bo vsaj plamenček te strasti gorel v meni v najtežjih trenutkih, ko ne bom hotel trenirati, ko bom imel vsega dovolj in ko se ne bo vsaka misel končala z orientacijo. Vendar - bo sploh kdaj tako? Zgoditi bi se moralo nekaj neverjetnega, da bi tako zasovražil ta šport, ta svet, ki ga tako ljubim. Vsako dekle bi bilo veselo, če bi jo ljubil tako kot ljubim ta svoj svet. Svet v katerem sem sam.

Le zakaj zdaj ne morem v ta svet? Lahko si ga pričaram, a ni tako lepo. Prvič sovražim bolezen, včasih sem je bil vesel, saj sem lahko ostal doma in mi ni bilo treba poslušati profesorjev, zdaj pa bi raje pisal tri kontrolke, le da bi lahko potem stekel v svoj svet.

Tako razmišljam večkrat na dan, to bi že kazalo na znake odvisnosti (kot bi se izrazil Najhitrejši Štajerc). Navadni smrtniki zaradi te sebičnosti, name gledajo nekoliko postrani. Doma me skoraj ne prenašajo več, saj kar naprej govorim o treningih, Bojanovih idejah, Ikonenu, Valstadu,… Je to sebičnost? Ali samo prvi znak elitizma? No, počakajmo do nove sezone, pa bomo videli. Boste videli!

Brzi; Krška vas, 23.12.2002