VID

Zgodba o uspehu se piše

Vid Bogovič, 13 let, osmi razred OŠ Brežice. Za orientacijski tek sem prvič slišal, ko smo v šoli (4.razred) dobili informacije o različnih športnih aktivnostih v Brežicah.Takrat edini sem se z malo skeptičnosti vpisal na o.tek. Kmalu sem ugotovil da je to nekaj zame in "padu noter". Na prvo tekmo sem šel junija 2003 .Potem sem jih prepričal še nekaj, veliko jih je odnehalo nekaj jih še pridno trenira (Blaž, Lovro, Samo). Šport mi je vedno bolj všeč. Imam že nekaj izkušenj pa tudi nekaj zmag. Sedaj pridno tečem (2x na teden), vsak petek pa z Nušo in preostalimi nekje na karti (tehnika -> glej začetniški tečaj).


Spisi v letu 2010

Poročilo poletja

Spisi v letu 2009:

Poročilo iz državnega prvenstva na dolge proge

Poročilo iz državnega prventsva na srednje proge

Poročilo o sezoni

SEZONA 2008

Statistika:

 • Udeležil sem se 30 tekem
 • 14 tekem v sloveniji in 16 tekem v tujini
 • Bil sem na 5ih mednarodnih večdnevnih tekmovanjih: 
  • Svetovno šolsko prvenstvo na Škotskem
  • Alpe Adria Cup
  • Orienteering festival (ob woc-u)
  • Cerkno Cup
  • EYOC v Švici
 • Udeležil sem se 10 dnevnega trening campa (SILVA CAMP) na Češkem
 • Zmaga na dp v šprintu
 • Zmaga v skupnem sešetevku SOL v kategoriji M16

Opis zame pomembnejših temkmovanj:

 • Svetovno šolsko prvenstvo:

Dolge proge (7km/63min): na začeku sem bil rahlo zmeden vendar sem to proti koncu popravil in bil z nastopom zadovoljen. Je bila pa ta tekma tekaško zahtevnješa zaradi veliko podrtega drevja, močverji, blata...
Srednej (4,2km/29min): tu sem dal od sebe maksimalno, nisem naredil večje napake, zelo zadovoljen po tekmi

 • Alpe Adria cup:

Nasplošno z vsemi tremi tekmami nisem bil preveč zadovoljen.  Vse skupaj mi ni ratalo tako kot bi bilo potrebno. Najbrš je na to vplivalo tudi svetovno šolsko saj je bil A. A. Cup takoj za njim. Šolsko svetovno je bil zagotovo pomembnejša tekma. Tako mi je za aac zmanjkalo motivacije in energije. Bil sm prepočasen, na progi neskoncentriran...

 • EYOC:

Najpomembnejše tekmovanje sezone. Dolge proge(6,9km/58min) začel sem počasi oziroma previdno, da ne bi že na začetku naredil napake. V nadaljevanju sem naredil potem le eno tehnično napako pa še ta je bila zelo butasta (prebral napačno kodo iz mikrolokacij in mislil da kt ni moja).  Drugih tehničnih težav nisem imel, mi je pa bilo v zadnji četrtini proge močno slabo in sem se tako precej upočasnil.
Štafete(6,8km/49min) tekmo izpeljal popolnima brez napake, izbiral poti tam kjer se je dalo, tako da sem bil dokaj hiter. Vendar pa prepočasen da bi v finishu premagal Belorusa ki me je tako prehitel za 1 sek (takrat sem ubistvu bil prepričan da je v M18, tako sem šele čez čas dojel napako)
Šprint(2,4km/14min) je pač  šprint, ki mi ni najbolje ratal. Naredil dve manjši napaki (kar je sveveda pri šprintu že usodno) in tako pristal v zadnji četrtini.

 • Državna prvenstva:

V M16 je v Sloveniji očitno konkurenca trenutno kar dobra saj smo bili na treh dp-jih trije različni tekmovalci zmagovalci.
Dp. Šprint (1,8km/13min): Pred tekmo, sem se kar nekako čutil, da lahko zmagam. Čeprav sem vedel da je Tibor kar se tiče šprinta veliko boljši. Progo sem seveda izvedel brez napake koliko hitro sem pač zmogel in zmagal z dvem minutama prednosti pred Andrejem.
Dp. Dolge (3,2km/45min): Vsekakor sem porabil preveč časa. Je pa bil teren težek, karta pa malo slabša in sem tako hitro naredil dve večji napaki. Na koncu sem vseeno bil drugi in za Tiborjem zaostal le 42 sekund.
Dp. Srednje (3km/40min): Mislim da najslabša tekma te sezone. Bil nesiguren, neskoncentriran na sicer lahkem terenu.

 

Z letošnjo setono sm tako lahko zadovoljen. Predvsem se mi zdi da sem napredoval tudi na področju tehnike. K tem so prispevali tudi prelepi češki treni in še lepše karte. Njprej kot 6 dnevne tekme ob članskem svetovnem prvenstvu. Tam sem res tekme vzel za trening in jih poskušal maksimalno izkoristiti, kar mi je po mojem mnenju tudi uspelo,  potem pa še deset dni treningov v Silva campu ki so bili prav tako primerno zahtevni in koristni. Pa tudi tek treniram vedno bolj aktivno...

Dosegel sem rezultate na katere sem ponosen, prav tako pa ugotovil kaj mi še povzoča težave in se skušal naučiti nekaj iz tekmovanj,  ki jih nisem odtekel najbolje.

 

 


EYOC 08 - šprint
(foto: Martin Jörg)

 

< NAZAJ <<NASLOVNA