REZ - I - ME 2009

Zakaj je OKB najboljši? Ker ne pozna vmesnih ciljev. Obč(n)i zbor se bliža. Naj odmeva!


Člani OKB so že pregovorno plodni in tukaj si lahko ogledate vsa letošnja rojstva:


24. 1. 2010

HA! AHA! HAHA! HUA! (zakaj vsi vzkliki vsebujejo moje inicialke?)

Izglasovano je: Zvezda OKB je nihče drug kot Andraž Hribar! Osebno.
Seveda se spodobi, da svojo zmago z 8 glasovi, ki so povozili 4 za Vida in prav toliko za Saro, zaokroži z zaključnim komentarjem:

"Hvala vsem, vsem ki ste glasovali zame: kot smo se zmenili. Vsem ki ste glasovali proti: boste že dobili svoje.
Torta je bila fantastična, sicer je nisem poskusil ob prejemu, ker sem se preveč nažrl pic in sem si jo uživaško privoščil za zajtrk.
Kot se za zvezde spodobi, bom blestel, svetil, vodil .... in izpolnjeval tudi vse ostale pomene, ki jih pač najdete v tej besedi."
Andraž

Za konec naj rečem še samo to: Kar je bilo izglasovano, pač stoji. Bom pa naslednje leto ostro nastopil proti tovrstnemu lobiranju, saj se bo izbor s tako bogato tradicijo spremenil v Oskarje, Viktorje ali Eurosong le preko mene mrtvega. Razen tega pa: SEZONE JE ODPRTA!
Pa dober lov!

Andraž

22. 1. 2010

Pozdravček :) !

Verjetno že pošteno pogrešate kakšen moj komentar ali pa objavo. Vendar sem trenutno preveč zaposlena s pripravami na občni zbor. Frizerja sem že obiskala, tako, da se Vam bom jutri pokazala z novo frizurco :) . Govori se, da naj bi na zbor prišla nežnejša polovica družine Gregl in s seboj prinesla presenečenje. Naj Vam podam namig: ker bo na zboru veliko sladkega, naj bi prinesli nekaj slanega :P .

Misel tedna, ki sem jo dobila na značkici od trenerja Andraža, kot novoletno darilo se glasi: "Ko prižgemo luč, ugasne tema".

In sedaj še najpomembnejši del: glasovanje :) . Moj glas gre absolutno Vidu, pa ne zato, ker sva paralelki ali pa se poznava že iz porodnišnice, temveč zaradi lanskih kul dejanj :) . Mislim, da je on naredil največ za promocijo kluba in to s svojimi objavami v časopisu. Sedaj ljudje vsaj vejo, da ne obstajajo samo karate, tenis, plavalni in še nevemkakšnivse klubi. Tako smo začeli opozarjati nase in začeli spoznavati bralce s to disciplino. Velikokrat me prijatelji vprašajo, kaj to sploh je orientacijski tek, ker prvič slišijo zanj.
To, da imamo mi klubsko stran, ki jo redno osvežujemo je zelo pohvalno, vendar kaj nam bo stran če vejo zanjo samo orientacisti?
Sedaj mi znanci pravijo: "Prebral sem v časopisu, da si osvojila medaljo, bravo." Da ne bo kdo narobe razumel, s pojavljanjem v časopisu si ne želim dvigniti slave, temveč želim opozoriti na svoje dosežke.

Vid, želim ti še veliko kreativnega pisanja in uspehov. Če boš slučajno potreboval kakšno odbito idejo ali pa fotografijo iz tekme pa se le oglasi pri meni ;) .

P.S.: Ne vem zakaj se vsi okoli moje slovnice obračate? Poskušala jo bom izboljšati, prisežem. STEP BY STEP, pa bo rezultat :) .

Pozdravček, xoxo

(x=poljubček, o=objemček)

Sara

22. 1. 2010

Moj glas gre... Andražu!
Se mi preprosto zdi, da največ vidnih stvari naredi za klub. Ureja našo spletno stran in ima na njen tudi največ prispevkov. Internet pa je danes tako ali tako najbolj bran medij. Zato sem prepričan, da naša spletna stran naredi največ promocije našemu klubu. Kot dugo - je potrebno priznati, da že njegovo ime poskrbi za večjo popularnost našega kluba saj je dejstvo, da je prav on najboljši slovenski orientacist. To je to :)

Vid 

22. 1. 2010

V klubu nas je res malo, smo pa gotovo daleč bolj plodni od klubov, ki so mnogo bolj številčni. Pa s tem ne mislim le orientacijskih klubov. Ponosna sem na vse, ki ste z nami, zato tudi klub vodim s ponosom. Koliko napredka opažam v vsakem posamezniku (tu govorim predvsem o mladini), tako z vidika športnih rezultatov, z vidika osebnostne rasti, z vidika pismenosti in izražanja,. Moram reči, da me še bolj kot športni dosežki veselijo ti drugi, saj vidim napredek naše družbe v zrelih ljudeh, ki vedo kaj hočejo, ki vedo, da se bodo za dosego svojih ciljev morali sami potruditi in kaj narediti, da se znajo potegniti tudi za skupnost, ne le zase in da so za to pripravljeni tudi kaj dati.  

Prispevke posameznih članov ocenjujem takole:

1. Sara zasluži pohvalo za vodenje Jakovega kluba, literarna prispevka pa bi uvrstila v nekakšen uvod v bodoče plodovito poročanje o svojih razmišljanjih, ciljih, občutkih, željah,., ki jih bomo tudi v bodoče z zanimanjem brali. 

2. Vid zasluži pohvalo za objavo treh prispevkov v lokalnih medijih. Po dolgem času je to za naš klub velik napredek, saj že nekaj let nismo zabeležili nobene tovrstne objave. S tem je držal tudi svojo obljubo z zadnjega Občnega zbora, kar zelo cenim. Upam, da bo pripravljen na tak način bogatiti klub tudi v letošnjem letu. Pogrešam še kakšen prispevek v tiskanih medijih kot je Posavski Obzornik. Pri objavi v tem glasilu mu bom lahko priskočila na pomoč, če bo imel težave. 

3. Jaka se je razvil v odličnega pisca in njegove prispevke z užitkom preberem. Če so bili njegovi prvi prispevki polni napak in nerodni, jih lahko sedaj označim za zelo dovršene. Lahko je za zgled svojim mlajšim klubskim kolegom. Všeč mi je predvsem to, ker razkrije svoje občutke, razmišljanja, v prispevkih ne gre le za suhoparne opise. Iz enega zadnjih prispevkov pa bi izpisala naslednje:< Moram reči, da mu malo zavidam, družbe za trening v krajih kjer domuje nikoli ne zmanjka in stvar tako redko postane dolgočasna. Saj nič ne rečem, na dolgih tekih sem navadno rad povsem sam, z mislimi, pa tudi zaradi tega, ker sem egocentrična svinja, ki nikomur ne privošči lepot, ki jih dolgi teki navadno ponujajo. Ampak, kako fajn bi bilo vsak teden dvakrat, trikrat laufati v skupini desetih mladih psov, pa se malo bockati po treningu.ee, to, to mi pa manjka.< O tej tematiki bi rada z njim enkrat na štiri oči kako rekla.  

4. Bojan je Bojan. Znal je pisati in obračati besede že kot mladenič in z njimi me je vedno znova očaral. Tudi po tridesetih letih najinega povezanega, skupnega življenja, se ni nič spremenilo. Zna biti duhovit, čustven, kritičen,. da ga še vedno obožujem. Čakam na njegovo knjigo. 

5. Andraževih prispevkov včasih v detajlih ne dojamem. Takrat se vprašam, če je to zaradi moje generacijske odmaknjenosti ali pa morda tudi mlajši ne razumejo popolnoma, kaj bi rad povedal. Vsekakor pa je izjemno plodovit, prispevke z užitkom prebiram, tudi v pravopisu je napredoval. Vso pohvalo si vsekakor zasluži za vse prispevke, s katerimi je klub promoviral preko Lokalne razvojne fundacije, še posebej pa za izjemno spletno stran OKB. Stran je bila brez predaha osvežena vsakih nekaj dni, da je bilo kaj objaviti, pa je največkrat poskrbel kar sam. 

Ko se tako odločam, komu naj dam svoj glas, me mami želja po kakšnem kompromisnem predlogu - več tort, ali torta in še kaj drugega,. Če pa se postavim v realnost, vem, da me vedno znova jezijo ljudje, ki se ne znajo odločiti in jasno izraziti svojega  mnenja. Navsezadnje smo privrženi športom, kjer ni kompromisov, kjer je potrebno vedno znova sprejeti eno samo odločitev, sicer ostanemo prikovani na eni točki, kar pa ne vodi nikamor, še najmanj pa proti cilju. 

Zato se bom vseeno jasno izrekla o tem, kdo naj dobi torto za 2009. Glede na to, da naj bi torto podelili tistemu, ki je največ naredil za promocijo kluba, se moram odločiti med Vidom in Andražem. Ocenjujem, da jo za letošnje delo zasluži Andraž. 

Nuša 

22. 1. 2010

Naj promotor kluba v letu 2009 je brez trohice dvoma Andraž. Že sam je naštel večino razlogov (a samo jaz v njegovem naštevanju ne najdem sedmega?), tako da ne bom kaj veliko dodajal. Morda samo to, da je velik odstotek opravljenih del ne samo opravljenih, ampak tudi kvalitetnih.

Jaka

21. 1. 2010

Tule je seznam vsega, kar sem zmetal na tehtnico pri vsakem članu kluba, da sem se lahko odločil, komu od aktivnih članov letos najbolj privoščim klubsko torto. 

Jaz

Sebe bom izvzel. Stvar karakterja pač. 

Jerca

Še ne ve, za kaj gre. Torto bo pa itak jedla. 

Sara

Prijetno presenečenje, tale njen Fan ali Fun ali kakožesamodajepoangleško klub. Ampak  ravno to, da je zame iz starejše generacije presenečenje, kaže na nizko stopnjo promocije. Zato zadeva tehtnice ne potegne toliko navzdol, kot bi jo lahko. Dodali bi lahko hvalo njeni prizadevnosti, ki pa ob natančnejši presoji ni dovolj konsistentna in kaže bolj na občasno pojavnost, verjetno vezano na katerega od naravnih pojavov, kot so lunine mene, pulziranje žlez z notranjim izločanjem, številčnost populacije majskega hrošča in podobno. Prav tako je zrelemu očesu očitno, da promocija kluba, resda na nekoliko očarljivo sramežljiv način, služi predvsem samopromociji, ki je sicer lahko v pozitivni spirali s promocijo kluba, a je v našem primeru zaradi skromnejših dosežkov le v neskončni zanki brez + ali -. Prav sramežljiva kamuflaža resničnega vzroka hkrati opozarja, da bo potrebno njen značaj še obrusiti in presvetliti, da se pokažejo vse hibe, ki bi lahko povzročile kakšne sive pege na klubskem portretu. 

Ines

Čeprav tiha voda bregove dere, ne najdem rezultatov, ki kazali, da je njena moč še nerazkrita, zato se bolj nagibam k ugotovitvi, da se zdi tiha le zato, ker je Sara tako glasna.  

Vid

Z zadovoljstvom opažam njegove dosežke na osebni ravni, ki pa seveda niso klubski, čeprav bo  to, da zmore, nekoč za klub zelo pomembno. Z nekaljenim mečem bi težko napravili dovolj drv za vse pice, ki jih moramo speči na občnem zboru, zato ga bom pustil, naj ga življenje še kali. 

Jaka

Zlati fant, ki me nenehno spominja na školjko bisernico. Vedno lepa na pogled, a nevsiljiva, del skladne celote pač. Ko pa rodi, je to vedno biser. Ampak dejstvo, da je lani dobil torto (da je ni pojedel sam, ne smatram za dokaz radodarnosti, temveč plahosti) pretehta kljub temu, da ni razloga, da je najboljši ne bi dobil vsako leto, če je najboljši. Gre predvsem za mentalno higieno, saj bi kar vsakoletno čaščenje lahko zamajalo skladen značaj kljub monolitnemu jedru skromnosti in zvestobe. 

Andraž

Fant, ki me navdaja s strahom in spoštovanjem tako z dosežki kot svojo osredotočenostjo na uspeh, naj gre za medalje, torte ali samo pohane šnite iz skoraj plesnivega kruha in kupljenih farmskih jajc. Fant, ki ve kaj hoče, ki kot vzoren orientacist ves čas preverja svojo tehniko, smer in pravilnost izbire poti do tega kar hoče. Fant, ki promovira klub že samo s tem kar je.

Neizpodbitno dejstvo je, da imamo enega najboljših spletnih portalov med vsemi društvi v državi. To je predvsem njegova zasluga. Že samo to, če zanemarimo osvojitev vseh naslovov v slovenski orientaciji že drugič zapored, ker je to v uborni slovenski konkurenci samo relativno in odvisno le od Jakatove zavzetosti, ga je uvrstilo v moj najožji izbor. Omembe vredno je tudi to, da je vsaj zabrlel, če ne zasijal, celo v mrzli in mračni deželi orientacije Švedski. 

Matej

Po kratkotrajni karieri klubskega kronista nas je razveselil z izjemnim vzdržljivostnim dosežkom in še bolj vzdržljivostnim opisom dosežka v daljni Ameriki, žal pa pri tem ni bilo opaziti nobenega truda, da bi pod žaromet poleg svojega ksihta in nasmeha svoje dobre vile postavil tudi ime  svojega kluba.  

Bob

S svojo dobrodelnostjo je predvsem omogočal drugim, da smo promovirali klub, sam pa ga je predvsem takrat, ko so mu to dovoljevala kolena. Dodelitev torte bi lahko s povečanjem telesne teže slabo vplivala na rehabilitacijo po operaciji drugega kolena, zato sem ga preventivno izločil že pred ožjim izborom.  

Nuša - predsednica

Slovenija je sicer dežela z zelo visokim pragom odnosa do nadrejenih, po moje smo takoj za vodilno Brazilijo, ampak naša predsednica kar ohranja demokratično in sproščeno vzdušje v našem klubu, tako da bolj spada na nasprotni konec te lestvice, k Dancem in podobnim. Recimo, da je to dokaz njene skromnosti, ki je zame najpomembnejša značajska lastnost človeka, zato jo upoštevam tudi  pri presoji o tem, kdo od nas najbolj žari na slovenski orientacijski sceni. Ja kaj pa bi brez značaja? Imeli bi le puhlost brez jedra, ki na odru lahko le zagori - puf - in vesolje je spet mrzlo in temno. Značaj je tisto, kar daje snov za dolgo tlenje, žerjavico, na kateri si lahko kaj za prigriznit pogrejemo, kakšen kos divjačine zapečemo, mrzle ude in mentalne štrline pregrejemo.

Kaj bi še lahko šteli v njen prid? Priprava pic in tort za občni zbor mi sicer diši po ceneni domišljavi samoreklami, ampak dobro je pa vse in upoštevati gre tudi dober zgled, ki ga s to skrbjo za energijo vzdržljivostnih športnikov daje vsem članicam.

Verjetno najpomembnejša, z največjo specifično težo na tej tehtnici je njena skrb za redno pisanje poročil, programov, prijavljanje na razpise, da dobimo nekaj cvenka od občine in nam ni treba čisto vseh izletov v evropske gozdove plačati iz družinskih nogavic.

Pomembna je še njena skrb za vzdrževanje športnega ritma življenja našega številčno skromnega podmladka z rednimi petkovimi treningi, še bolj pa zgled, ki ga daje s svojimi športnimi podvigi v letih, pri katerih večina Slovenčic obremenjuje svoj kardiovaskularni sistem le še s sprehajanjem svojih vnukov.

Ko vse to zavijem še v njen zadnji literarni dosežek, v katerem gnezdi navdušujoče duhovit in buhteče prispodobe zbujajoč opis preprostega dejstva: "In tako sva šla. Spredaj njegova taktika, on pa ji je zvesto sledil," in zvitek okrasim z mašno svoje prirojene hudobije ali vsaj lakomnosti ob misli, da bi poleg same ironičnosti dejstva, da je s torto nagrajena tista, ki jo je izdelala, bilo zame uživaško cinično to, da jo dobi ravno ko se je zaradi ljubega zdravja zaobljubila šesttedenskemu postu, ki ga zmaguje z navidez neverjetno lahkoto ob primerjavi z mojim, kar bi ji ob našem klubskem uživaštvu postalo sitno breme. Največji preizkus njene volje.  

Če bi izbirali najbolj zaslužnega člana, bi glasoval zanjo, ker pa gre po mojem mnenju za  tistega, ki je javnost najbolj opozoril na OKB, glasujem za Andraža. Naj k vsem naslovom doda še naziv Zvezdnik OKB. 

Bojan

20. 1. 2010

Evo še javljanje iz štajerske. Bom bolj kratek kot pa prej, ker sem spoznal, da je lažje laufat pa čeprav trpiš, kot pa pisat. V 09 bi izpostavil preveliko število kiksov pa tudi veliko počitka... sj je tudi počitek del treninga. V O-teku je tekma v Ločah dala za vedet, da sem zravn, sam napake je treba zreducirat na minimum, glavo pa dat na maksimum (to dejanje mi še ne gre najbolj od rok). Še se bo treba učit. Zadovoljstvo maratona v NY sem poorgazmiral, zdej so pa na tapeti novi plani... Do takrat pa gremo naprej, Go OK!B.

Moj glas gre Sari
... ji je končno ratalo spisat delno slovnično pravilno poročilo

Pa dober tek

Haupi

p.s. tašmrkavima (levemu pa desnemu) članoma www.okb.si pa odstopim moj kos torte... pa tud kos pizze jima dam... naj tekne

20. 1. 2010

B-jevii standardi niso tudi klubski, razen če se ne namerava samooklicati za klubskega lektorja (čeprav izgleda, kot da se je že). Nenavadno se mi tudi zdi, da me Starosta zadnja leta uči, naj pri slovnici uporabljam predvsem svoj um in naj ne podlegam "vsem tistim idiotizmom", kakor je sam poimenoval pravila, s katerimi so me pitali v šoli. Ampak seveda, svobodomiselnost je dovoljena samo dokler ima on zadnjo besedo. Morda se pa kažejo znaki vzvišenosti, ki pride z leti ter kopičenjem intelekta in je njegova kritika le izbruh starčevskega napuha. V bistvu me je predvsem strah, da je vsa ta rigoroznost pod krinko modrosti le izgovor, da pomete z vsemi novodobnimi pogruntavščinami na sceni, preprosto zato, ker jih ne razume več. Konec koncev je sam pred leti izjavil, da "starci stvarem, ki jih ne zmorejo, dajejo negativne oznake kot so nepremišljenost, neizkušenost, lahkomiselnost ... "

Sem pa nerazumljiv, res. Vendar se morate vprašati, čemu je tako? Če v enačbo vštejete mojo človekoljubnost, boste hitro zaključili, da imajo "hribarizmi" svoj namen in da vam z njimi nekaj sporočam; konec koncev sem si zmeraj želel konkurence, vendar pa brez selekcije ne gre in če je kriterij intelekta najtežje izpolnljiv... hja, pa pejte jokcat, kaj naj rečem. Bistvo je očem nevidno, tako kot je funkcija ob-očnega perja sove; saj vsi veste, da sem žival. Veseli me le, da ni treba vedno le mojim osebnostim meni kriti hrbta in pa to, da sem z zadnjim stavkom 18-ega pravilno napovedal prihodnjost.

Sicer pa nimam nič proti nikomer, to je le situacija. Ali pa morda že predolgo nisem bil v Skandinaviji, da bi se metal iz pečin in je prišlo do zasičenja nadledvične žleze z adrenalinom. Kakor koli že, prva dva odstavka sta dobro dela in zdaj lahko trezno in hladno glasujem za Andraža (katerega koli). V podkrepitev bom navedel le šest razlogov in sicer zato, ker jih več za zmago ni potrebno: V preteklem letu je največ ljudi na novo poučil o obstoju Kluba; dosegel je najboljše rezultate v Klubu; je (vsaj uradno) najvplivnejši član kluba v slovenski O-zvezi; je v preteklem letu "prijateljeval" z misico; je ponesel v svet največ slik klubskih članov (ki jih je v večini tudi sam naredil - ostali člani Kluba so čisto preveč zaljubljeni v naravne lepote in take fore. S tem tudi izločam pisunstvo kot argument, dokler ga aktualna preiskava ne označi kot nepristranko, kar je še en dokaz mojega poštenja); In jé, da za konec zapišem besedo tako, kot jo je treba. Kljub temu pa je Mojčina skrb upravičena, saj zadnje čase čez megličaste grebene Drenovca odmeva bobnanje, kot ga lahko povzroči le izživljanje nad boksarsko vrečo. Tako da lahko mojo izbiro podkrepim tudi v živo.

Andraž

19. 1. 2010

Če pa starosta pošlje apel, potem...potem je potrebno reagirati. Torej: moj predlog za dobitnika torte je VID (mama, pač); utemeljitev: izpolnil je obljubo in lokalne medije obveščal o rezultatih OKB; žal ga je na cedilu pustil novinar Dolenjskega lista, ki mu je obljubil, da bo prišel na JVP in pripravil reportažo. Do leta 2009 v lokalnih prispevkih ni bilo ne duha ne sluha o orientacijskem teku - vedno samo neki judoisti, karateisti, strelci. Sem imela občutek, da nočemo promocije. Zdaj pa vidim, da bi se kar raztrgali od samopromocije.

Predlagam pa še eno nagrado: za požrtvovalno urejanje spletne strani, jasno - ANDRAŽ. Torto bomo itak družno pojedli, velika nagrada pa naj ne bo deljiva - vsaj ena tajska masaža.

Ampak, mladež, ne se skregat zaradi ene torte, ki vem, da bo hudičevo dobra - me malo skrbi za vas zadnje čase.

Mojca

19. 1. 2010

Apel:

Da bo glasovanje za naj-promotorja OKB čimbolj demokratično, pozivam vse, da pošljete glasove na Andražev naslov do petka dopoldan. Želim si tudi čimbolj obširne obrazložitve, da bo naš Rez-i-me čimbolj bogat. Če je že Hurikan zamrl, poskušajmo orientacijsko sceno oživiti na naš način. Vse je na našem portalu.

B

19. 1. 2010

Andraž vsekakor ne more z enim odstavkom pomesti s konkurenco, ker ne bom nikoli dovolil, da bi bili pisunski standardi v OKB tako nizki, da bi lahko šteli za najboljše nekaj, kar ima v vsaki 4. vrstici pravopisno napako. Torej je njegova samohvala, da je napisal za OKB slovnično dovolj pravilen odstavek, le izbruh mladostnega napuha. Semantično pa hribarizmov tako nima smisla ocenjevati, ker nedoumljivega ni mogoče niti subjektivizirati.

Po drugi plati pa je zaskrbljujoč tudi defetizem, ki veje iz pravopisno ravno tako podstandardnih vrstic mlajših ljubiteljev tort. Bojim se za bero medalj ob letnih inventurah, ko na seznamu članov ne bo več nikogar od ustanoviteljev, če bo tekmovalnost tako šibka že na klubskem nivoju. Ali pa gre le za zglobaliziran materializem, ki psiho-fizično naslado negira, ker je ne more opredmetiti z realno denarno vrednostjo. Bi kar dal prav vsem tistim, ki so mi takrat, ko tega še nisem razumel, pridigali, da ta svet ne gre tja, kamor bi moral, da je vsega polna rit huda zavora za oblikovanje dobrega značaja, da bo spet potreben temeljit stradež vsega življa, da bomo dojeli, kaj je pomembno in kaj ne.

Ker Jaka že predvideva, da bo petkov večer ekscesen antipod temu, kar bi bilo prav, ga moram potolažiti. Zasnoval sem takšen kulturnosenzualističen program, ki bo dihalnožilnoprebavno dobro razvitim organizmom dovolil, da še za en dogodek ignorirajo pravi pomen pridig, ki jih nekoč nisem razumel, sedaj pa vem, da so bile modre.

B

18. 1. 2010

Ko si Hribar nekaj vbije v svojo "enoobrvnato" glavo mu je težko dopovedati, da ni čisto tako, kot on misli. Ko vidim, da gre stvar že predaleč in da bi morda s svojimi hribarizmi lahko prvak postal tarča posmeha, v štorijo vskočim sam in poskušam razložiti, kako stvari stojijo. Še enkrat torej (sta že Bojan in Vid lepo povedala). Torto dobi tisti, ki je v minulem letu naredil največ (ne nujno količinsko, da ne bo pomote) za promocijo najelitnejšega O-kluba v Sloveniji. Lani je bil za zmago pač dovolj kratek prispevek, letos bi lahko bilo dovolj širjenje dobrega klubskega imena v tujini, naslednje leto OK!B tatu na čelu, kaj jaz vem kaj še..dejmo širše razmišljat pobje, punce tega tako ali tako ne znajo. Priznam pa, da je zadnji A-jev odstavek vrh in mu bom zaradi teh nekaj stavkov, če že ne zaradi drugih reči, ob prvi priliki ljubil nogice. Je pa še enkrat več pokazal vso svojo politično spretnost in taktično počakal, da so vsi povedali svoje, izrabil pomankljivosti nasprotnikov, dodal svojo modrost in udaril. Da, da še vedno se lahko samo učimo.

P.S.: Kljub temu, da sem leto starejši, se zavedam, da sem še vedno butast in da se bom spet tako nažrel pic, da bo torta samo še eno siljenje (koliko da-jev).

Jaka

18. 1. 2010

Vsi samo nekaj mencate in vzdihujete v nebeški vzvišenosti, češ da pišete za višje cilje. Solit se pejte. Ni čudno, da v Sloveniji nimam konkurence, če se pa niti za eno Nušino torto nihče ni pripravljen boriti!
Tole je napisano samo zaradi torte:

Tekel sem. Saj ne, da me ni bolela tetiva, le misliti na njo nisem imel časa. Šviganje med grmički... vonj Lipice. Na točki obrata sem odrešil še Bojana, ki je risal karto: "ne bom organiziral tekme tu v Sečovljah". Do avta sem prišel res napaljen.
Kakšen dan! Avto in problem z odklepanjem sta bila samo izgovor, da sem lahko s
posvojenim izrazom, ki vključuje nekogaršnjo mater in njen spolni organ, šokiral mimoidočega starčka na berglah; to je bila namreč popolnoma logična poteza, kajti ko sem mu moji 2 minuti in njegove 3 m kasneje vljudno voščil dober dan, je njegov osuplo-ogorčen izraz pojasnil, zakaj je odgovor 42. Božansko!
Pri vsem tem sem bil samo orodje. Vse to se je preprosto moralo zgoditi, vesel sem le, da se je meni. Ko sem par minut kasneje zobal sir in fige (neverjetna kombinacija, na morju jem samo še to) ter zrl proti solinam in soncu nad Savudrijo, sem dobil potrditev ko sem prižgal radijo in
pika

Z zgornjim odstavkom sem pometel z vami. Je slovnično dovolj pravilen, celo za OKB standarde. Je promocija kluba, saj mi je klub omogočil takšen spomladanski trening pozimi. Je primer požrtvovalnosti, saj ne gre vsakdo za eno zimsko ligo reambulirati karte. Je dokaz elitizma, vendar tudi dojemanja športa kot nekaj več kot le špartansko izpolnjevanje trening plana. Je posledica uživanja v naravi in kulinariki. V njem se čutijo principi. Je provokativen in se dvigne nad komplekse. Je izviren. je duhovit. Je dokaz okusa in stila. In je egoistični pamflet.

Andraž

17. 1. 2010

Moje reporterstvo pač ni nikakršen izgovor. Je že res, da ni ravno literarni in intelektualni presežek. Je pa boljše kot nič. Upam :) . Najbrž sem res pokazal malo premalo tekmovalnosti za torto. In nisem napisal nobenih poročil itd. Nekaj pa sem vseeno spacal čez leto. Za torto ni, za omenit pa po moje vendarle je :P.. Če pa ni na nivoju, pa bog pomagaj :P.. pač nimam ljubezni do pisanja in nisem Sara, ki se, kot je omenila, kljub slabim esejom (tudi moji so na trojki) trudi. Drugače pa kakor vem je nagrada za tistega, ki je najbolj širil slavo okb.. kaj je to drugega kot prispevki v medijih?? Naj zmaga najboljši! Favorita pa imam izbranega in pokušanja tort se tudi že veselim :P

Vid

14. 1. 2010

Edina funkcionarka našega kluba naj pripravi kar vse tri torte, ki jih je dala na izbiro, da bomo ob zaključku občnega zbora izbrali tudi najboljšo torto, ki bo potem standard za klubske nagrade v prihodnje. Kot blagajnik sem namreč vse leto tlačil klubski denar v črni fond oz. črno nogavico na podstrešju, zato da na občnem zboru ne bomo lačni in žejni.

Bojan

14. 1. 2010

Aja, za vse ki še niste videli: FAN CLUB

Andraž

13. 1. 2010

..še moji izdelki za naj prispevek in toro 2009
:P - poročila iz tekmovanj za lokalno.si, eposavje, posavski obzornik, studio d...
lp in se vidimo na občnem z.

poročilo dp dolge
poročilo dp srednje

poročilo končno

Vid

13. 1. 2010

Razposlano je bilo vabilo za na Občni zbor.

Uprava

12. 1. 2010

Borovničeva, brez debate.

Jaka

12. 1. 2010

V vednost, tale kratki pogled v leto 2009 in posledično tudi v prihodnost, ni nastal zaradi torte, ampak zaradi ljubezni do zvestih bralcev.

Jaka

12. 1. 2010

Kakšna fora pa je zdaj to?? Torta pripada zmagovalcu, tako kot lani! Zakaj bi jo moral pa jaz deliti?
Sicer pa, če je že glasovanje, predlagam da je tukaj, tako da pošljite vse želje še meni.

Andraž

11. 1. 2010

Kot izdelovalka torte za nagrajenca vse člane kluba vabim, da sporočijo, kakšno torto bi nagrajencu izbrali. Možnosti so naslednje:
- čokoladna torta s čokoladno kremo,
- borvničeva torta,
- Sacher torta
Računam namreč, da bo nagrajenec torto delil z vsemi prisotnimi, zato mislim, da lahko vsi vplivamo tudi na to, kakšna bo..
Pripravljena bo tista, za katero bo do 20. 1. 2010 na e-naslov: anica.hribar@brezice.si, prispelo največ predlogov.

Kar se tiče odločitve komu, bo pa težka. Me je kar malo strah, da bom morala speči 6 tort, pri čemer sebe ne vštevam.

Nuša

11. 1. 2010

Sara se je še enkrat razpisala.

Andraž

10. 1. 2010

Pri pregledu gradiva sem kar zadovoljen z ustvarjalnostjo članov.  Če bi moral izbrati najboljši tekst, bi potreboval nekaj več časa in odločitev bi bila težka, saj je kar nekaj pisateljskih biserov, ki so vredni spoštovanja. Trenutno se hahljam ob tem: >In sta šla. Njegova motivacija spredaj, on pa ji je zvesto sledil.<

V zadovoljstvo mi je, ko vidim, da vsaj starejši člani kluba, ki dajemo ton ostalim, ohranjamo edini pravi odnos do športa. Jemljemo ga kot zabavo.

Vendar ocenjevanje tekstov ni bistveno, saj se torta podeljuje za naj-promocijo kluba. Kaj pa je tisto, kar klub najbolj dviguje nad slovensko poprečje? K vsej pisariji moramo prišteti še fotografije, rezultate, opazna dejanja, na koncu koncev tudi pojavnost na orientacijskem odru. Zato sem letošnjega favorita že izbral. Tudi količina pisanja ima svoj delež pri končni oceni. Večina svetovnih uspešnic in vsi nabolje plačani pisatelji na svetu posvečajo veliko več pozornosti količini teksta oz. debelini svojih knjig kot pa kakovosti. Tako pač je v potrošniški družbi. Ne moremo se omejiti le na kakovost, saj je ta nemerljiva, prepuščena subjektivnosti, ki kot vemo, najpogosteje pripelje do najhujših izbruhov nasilja med posamezniki in skupinami ali pa vsaj do takih neumnosti, kot smo jih deležni skoraj vsako leto pri podeljevanju Prešernove nagrade. Zato se mi zdi količinsko merilo kar dobrodošlo, da naredi nekoliko primerljive končne ocene.

Bojan

8. 1. 2010

Tvoje poročilo bo objavljeno vsak trenutek. Glede urejanja Fan Cluba - dobra poanta! Lani je Brzi zmagal ravno na račun nesebičnosti... (sicer z edinim predlogom na glasovanju, ampak to ne manjša njegove teže :) )
Glede na spodnji (čisto malo filtriran) komentar si tudi res predana urednica :)))

Andraž

8. 1. 2010

Zanima me kje na strani je moje poročilo in zaobljube? Aja pa zaslužim si torto, kr urejam FC p to, pliss naj Jaka ne zmaga. Še oboževalci na Fan Clubu so mi rekli da navijajo, da zmagam jaz za poročilo. Bistvo, da ne zmaga on :), ker je že meni reku, da nimam šans, da škoda ker se trudim neki napisat sploh :(

Sara

8. 1. 2010

In kdo je trenutno v igri?

Pa poglejmo. Spomladi je, kot na vseh drugih področjih, tudi na tem največ energije kazal Andraž, ki je še edini vztrajal v poročanju z odprav. Nekje v mesecu ljubezni je pa tudi on popizdil. Kdo bi vedel, kaj se je zgodilo. Kljub temu si njegovi prispevki (vsaj po mojem mnenju) zaslužijo torto in to vsak prispevek svojo.

Pred kratkim je bila ponosna Nuša. Vsekakor smo veseli, da si je vzela dopust in da je tudi ona prispevala k elektronskem bogastvu OKB.

Brzi je letos odkrival, se pa pri njemu pozna doba facebooka.

Pogumen je bil pa Haupi. Dokler nisem tega prebral, sploh nisem vedel, kaj si želim! Haupi se je izkazal letos tudi kot kronolog; ko je na začetku leta prišel z idejo o vzpostavitvi nove podstrani 'poročila iz tekmovanj' in se tudi javil kot njen urednik, mu je Andraž presenetljivo hitro popolnoma prepustil anale. Morda jih ni vodil ZELO vestno, vsekakor pa je iztisnil prenekater zabaven komentar drugih članov.
Seveda, če ocenjujemo na ta način, je v igri tudi Webmojster a ne. Kaj bi brez njega???

Najbolj Vneta pa je (vsaj zadnji mesec) Sara. Kako dobro jo poznamo in če bo kaj iz novoletnih obljub bomo še videli, vsekakor pa podpira en vogal (večkotne) hiše.

Sem koga pozabil?
In kaj pravite vi? Sem koga pre/podcenil?

Andraž

7. 1. 2010

Na vsakem forumu mora prvi komentar biti od webmojstra a ne.
Torej, Glede na elektronske in verbalne odzive je lanski natečaj za najboljši/največji prispevek/delo (Kakšen? Kaj? Ki je namenjen čemu?) zbudil velike ambicije... ali jih je samo glavna nagrada - torta? Ta bi lahko prebudila kvečjemu Brzega, on naj pove če je vredno. (?)

Vsekakor bi tukaj morala biti izrečena beseda ali dve glede pravil na tem natečaju, a ne. Še enkrat vam namreč povem, da moj glas sploh ni odločilen, ne vem pa niti, če sem sploh v komisiji. Skratka, pojma imam ravno toliko kot vi, tako da kar oklufotajte Pobudnika; če hoče tekmovanje, naj pojasni kaj sploh hoče od nas.

Jaz pa samo pozivam vse klubske člane, da se izprsijo in delijo mnenje z nami in vsemi ostalimi, ki se slinijo in si samo želijo članstva v OKB. Komentarje sprejemam na moj elektronski naslov, če želite anonimnost, jo izrazite in zagotovljena vam bo... no, vsaj ena oseba bo vedela, amka samo ena. :)

Andraž


,